PARIS/ DESIGN EN MUTATION
05 Mai – 30 Iunie 2010, MNAC

10 dintre cei mai promiţători designeri parizieni ai generaţiei lor prezintă la Bucureşti obiecte cadre ale viitorului,  într-o expoziţie care studiază transformarea spaţiului cotidian.

Vernisajul are loc pe 05 mai la ora 19.30 la etajul 2 al MNAC, iar expoziţia va fi deschisă publicului până pe 30 iunie 2010.
Designerii – François Azambourg, Ruedi Baur, François Brument, Jean-Louis Fréchin, Olivier Gassies, Mathieu Lehanneur,  Jean-Marie Massaud şi cele trei colective pariziene – Delo Lindo, EDF R&D Design şi Machin Machin, se plasează pe poziţia de ”agenţi de transformare” într-o lume în schimbare şi propun soluţii mizelor ecologice, energetice şi economice ale viitorului. Ei proiectează alte direcţii de a imagina obiectele care ar putea crea cadrul în care trăim.
Printre obiectele care integrează schimbările ecologice şi energetice în stilul nostru de viaţă se regăsesc etajera – difuzor, uşa- ecran, generatorul de oxigen pentru habitat, hotelul zburător şi priza multiplă, care simbolizează pierderea de energie de la aparatele nefolosite şi uitate în priză. Toate acestea sunt creaţii din ultimii 6 ani, care prezintă cercetarea de azi pentru lumea de mâine.

« Este cât se poate de evident că, mai devreme sau mai târziu, o revoluţie la scară mondială a mediului înconjurător va avea loc »,  Michel Bouisson

Înainte de vernisaj va avea loc conferinţa ”Designul francez prin prisma formelor”, susţinută de curatorul expoziţiei, Michel Bouisson, începând cu ora 18.30.

François Azambourg – O economie a proiectului
Ruedi Baur – locuri singulare
François Brument – programarea sistemelor de obiecte
Delo Lindo  – cotidianul, teren de explorare
EDF R&D Design – materializarea consumului energetic
Jean-Louis Fréchin – a locui în lumea digitală
Olivier Gassies – domesticirea apei
Mathieu Lehanneur – corpul în raporturi cu mediul
Machin Machin – tehnici şi principii ale dizpozitivelor alternative
Jean-Marie Massaud – metafora plutirii

Persoană de contact:

Alina Nechifor, Responsabil misiune Arte vizuale, [email protected]


Karin Budrugeac

Chargée de communication
Institut Français de Bucarest
77 Bd Dacia
020051 Bucarest
Tél : + 40 21 316 02 24
Mob : + 40 749 776 717
[email protected]
www.institut-francais.ro