Incepand cu aceasta sambata, de la ora 10:00 la 12:00, va asteptam la UNAgaleria, str. Gen. Budisteanu nr. 10, la un nou modul de istoria artei pentru cei mici.

Daca vreti sa invatam impreuna despre zei si eroi antici, sa ne dezvoltam abilitatile de modelaj si pictat, sa realizam masti si scuturi, sa construim temple si sa aflam cum traiau grecii de demult, modulul acesta este alternativa de petrecere a timpului liber. Ne dorim ca parintii sa lucreze impreuna cu noi si astfel sa ne indepartam de calculator, televizor si jocuri electronice.

Temele atelierelor noastre sunt:

1. Să descoperim misterele lumii antice: Grecia Antică (aprilie) şi Roma Antică (mai)

Atelierele de creaţie se adresează în special copiilor (începând cu 4 ani) curioşi să cunoască lumea antică prin intermediul unor metode de educaţie non-formală care să le dezvolte imaginaţia şi talentul artistic. Nedorind să fie o simplă prelegere sau doar un curs de desen/pictură , ne propunem cunoaşterea principalelor divinităţi, mituri, lucrări de artă şi monumente prin activităţi interactive şi de creatie cum ar fi desen, colaj, modelaj, decupaj, mimă şi scenete, puzzle, creaţie vestimentară si decoraţie interioară. Ceea ce ne-am dori este un exerciţiu de imaginaţie din mai multe puncte de vedere (istorie, arhitectură, viaţă cotidiană), desigur pe înţeleseul celor mici care să se implice în crearea unor obiecte asemănătoare sau inspirate de opere de artă cunoscute.

Folosind metode şi materiale împrumutate sau inspirate de cele folosite în muzeele din străinătate, vom încerca să oferim o alternativă de petrecere a timpului liber care să nu presupună folosirea calculatorului sau a televizorului. Pentru a folosi o gamă cît mai variată de tehnici artistice şi pentru ca produsele create de copiii dvs. să rămân în posesia dvs., vă vom ruga să contribuiţi cu suma de 175 Ron/ modul lunar. Inscrierile pot avea loc in orice saptamana, activitatile fiind independente.

2. Tehnici artistice si mestesuguri

În atelierul „Tehnici artistice şi mesteşuguri” ne propunem sa invatam sa desenam, sa modelam, sa pictam, sa decoram cu diferite materiale.

Pentru a folosi o gamă cît mai variată de tehnici artistice şi pentru ca produsele create de copiii dvs. să rămân în posesia dvs., vă vom ruga să contribuiţi cu suma de 200 Ron. În cazul înscrierii a doi copii, vom reduce suma la 350 Ron.

Vă rugăm să ne transmiteţi numele şi vârsta copilului dvs. la istoriaarteipentruc eimici@gmail. com sau prin SMS la nr. mobil 0742349854. Suntem deschişi oricărei colaborări la sediul dvs. (grădiniţă, şcoală, after-school) .

Oana Marinache

http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/