Avem onoarea de a va adresa invitatia de a va alatura eforturilor Asociatiei pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor de a sprijini si promova valorile artistice si culturale autohtone in cadrul Watumi Festival & Fringe.
Watumi Festival & Fringe isi asuma misiunea de a oferi atat artistilor consacrati, cat si celor aflati la inceput de drum, un spatiu de exprimare si oportunitatea de a se adresa unui public larg.
In acest sens, va rugam sa faceti cunoscuta indrumatorilor, studentilor si artistilor cu care lucrati invitatia alaturata pentru Watumi Festival & Fringe 2010, la care pot participa prin expunerea lucrarilor proprii sau prin integrarea spectacolelor proprii in cadrul sectiunii Fringe.

Cu multa bucurie te invitam la cea de-a doua editie a Watumi Festival & Fringe. Fie ca esti muzician, artist plastic, actor, dansator, fotograf, desenator, designer sau regizor de film ai sansa, si in aceasta vara, sa fii vazut si apreciat. Fie ca esti debutant sau consacrat, Watumi Festival & Fringe reprezinta o oportunitate prin care poti sa-ti faci cunoscut mesajul. Pentru ca noi ti-am pregatit un spatiu de expunere, un loc incare produsul creativitatii tale este apreciat si promovat.
Watumi Festival & Fringe este primul festival care a introdus anul trecut notiunea de Fringe in Romania si care promoveaza toate formele de manifestare artistica. Inainte de a fi orice altceva, Fringe este o starede spirit. La inceput a fost indrazneala teribila a opt trupe de actori, care au schimbat regulile jocului la celebrul si elitistul Festival International de Teatru de la Edinburgh, urcand pe scena fara sa fi fost invitate. Asta s-a intamplat in 1947. Atunci s-a nascut conceptul defestival Fringe, adica un festival deschis, care permite oricarui artist sa se exprime.
Prin Watumi Festival & Fringe dorim sa cream o platforma cat mai flexibilade interactiune a publicului larg cu arta.
Brasov este orasul care va gazdui si a doua editie a Watumi Festival & Fringe. Pentru ca o cura de arta autentica merge intodeauna bine cu o gura de aer curat in mijlocul verii. Programat in prima jumatate a lunii iulie Watumi are ca obiectiv transformarea spatiului public intr-o imensa scenaartistica acoperind urmatoarele sectiuni:
–    Teatru si Teatru de strada (desfasurat atat in locatii clasice, cat si
in locuri neconventionale sau spatii deschise)
–    Muzica
–    Film (scurt metraj, documentar si animatie)
–    Arte vizuale (pictura, fotografie, instalatii, ilustratie, banda
desenata, etc)
–    Arta urbana
–    Design de obiect & Handmade
–    Arta pentru copii

Pe langa spectacole si expozitii ce pot fi inscrise in categoriile listate mai sus, asteptam propuneri pentru ateliere artistice si activitati interactive, pentru petrecerile „Watumi Nights” si pentru Parada artistilor desfasurata in prima zi a evenimentului. Organizatorul festivalului, Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor (ASPA) te asteapta sa vii cu tot curajul si libertatea ta de exprimare.
Locul tau e printre noi, alaturi de alti artisti din Romania si din alte tari. Intra pe www.watumi.ro si inscrie-te in sectiunea Fringe pana la 30 aprilie 2010!
Mai multe informatii gasesti pe www.watumi.ro Watumi Festival & Fringe este un eveniment anual care se inscrie in circuitul international al festivalurilor de Fringe, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Edinburgh (Scotia), Adelaide (Australia), Avignon (Franta) si Dublin (Irlanda).

Te asteptam cu drag!
Asociatia pentru Sustinerea si Promovarea Artistilor