Arta la perete cu Adina Zorzini

PAVILION: Neo-politics of culture

Marti 30 martie 2010
@OTHERSIDE (Brezoianu 4)

invitati: Razvan Ion si Eugen Radescu

A te misca rapid, in directii diferite, este criteriul cel mai important al unei institutii, in ziua de azi – institutia ar trebui sa fie o structura temporara, ca un rizom, daca ii citam pe Gilles Deleuze si Felix Guattari si cartea lor ”Milles Plateaux”. Un rizom este un fel de celula stem care face trimiteri laterale in orice directie, fara a avea o structura dihotomica, dar avand o structura pluralistica. Un rizom este o structura temporara, atat incat se poate intinde din orice punct din rizom catre orice punct in sau in afara rizomului, are posibilitatea de a creste boboci si de asemenea are posibilitatea de a mortifica bobocii vechi – o structura care este necesara pentru o revista, in ziua de azi- temporara si mergand/miscandu-se in orice directie posibila.
Numai aceasta structura temporara, structura rizomului, ne permite sa intervenim in “societatea spectacolului”, a analiza exact probleme recente si structurile lor de putere si in cele din urma a intoarce spectacolul cu capul in jos/la 180 de grade. Avem posibilitatea de a regandi procesele si a le redirectiona.

O discutie despre noile forme ale institutiilor cuturale.

Razvan Ion (n. 1970) este activist politic, teoretician, curator, si manager cultural. Este co-editor (impreuna cu Eugen Radescu) al PAVILION – journal for politics and culture, co-director al Bucharest Biennale, iar in 2008 a fost numit director al PAVILION UNICREDIT- centrul pentru arta si cultura contemporana. A tinut prelegeri la University of California -Berkeley, Headlands Center for the arts-California, Facultatea de stiinte Politice – Cluj, Academia de Arte – Timisoara, La Casa Encedida – Madrid, Calouste Gulbenkian – Lisabona, etc. scrie pentru diferite reviste si ziare. Recent a curatoriat “Exploring the Return of Repression” la PAVILION UNICREDIT, Bucuresti si rum46, Aarhus. In prezent, lucreaza la proiectul editorial al volumului “Exploring the Return of Repression” si la proiectul curatorial “Smash The Church! Smash The State!” care dezbate problema anarhismului, a activismului colectiv si a miscarilor socio-politice in arta contemporana. In curand va publica volumul “Rhizomic Structures of Art Institutions. Neo-Politics of Culture”.Traieste si lucreaza in Bucuresti.

Eugen Radescu (n. 1978) este politolog (specializat in relativism moral si etica politica), manager cultural, curator si teoretician. a scris pentru diferite reviste si ziare. a fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “identity Factories” si al expozitiei “How innocent is that?” la Pavilion Bucuresti. Este co-editorul PaViLiON – journal for politics and culture si co-directorul Bucharest Biennale (impreuna cu Razvan ion) si presedinte al board-ului organizational al PAVILION UNICREDIT si Bucharest Biennale. a tinut prelegeri la academia de arte -timisoara,  La Casa Encedida – Madrid, Calouste Gulbenkian – Lisabona, apex art – New York, etc. Recent, s-a intors dintr-o rezidenta la apex – New York si a publicat cartea “How Innocent Is That?” la Revolver Publishing, Berlin. Recent a curatoriat “How Innocent Is That?” la PAVILION UNICREDIT, Bucuresti. In prezent lucreaza la o noua carte despre relativism moral. Locuieste si lucreaza in Bucuresti.

Imagine: Sebastian Moldovan, “Future Garden”, interventie in fata PAVILION UNICREDIT. Courtesy the artist and PAVILION UNICREDIT.

PAVILION journal for politics and culture
Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei) Bucharest  011131 Romania T: + 4 031 103 4131 E: [email protected] www.pavilionjournal.org — Facebook: www.facebook.com/pavilionjournal

PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu