Liga Studenţilor Basarabeni din România a iniţiat un proiect de dotare a şcolilor rurale din Republica Moldova cu carte românească, intitulat „Trimite o carte peste Prut”.   Astăzi majoritatea bibliotecilor din satele Republicii Moldova nu dispun de un număr suficient de cărţi în limba română cu grafie latină, păstrându-le pe cele editate înainte de 1989. Deşi în ultimii 20 de ani peste Prut s-au editat cărţi în română, criza economică permanentă şi sărăcia, lipsa fondurilor suficiente de la buget nu au permis înlocuirea cărţilor vechi cu unele noi. Aceeaşi stare de lucruri priveşte şi bibliotecile şcolilor din zonele rurale. In acest context Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti isi doreste sa intieze aceeasi campanie si in Republica deviza “Cartea ta conteaza!”. Lansam un apel către toţi cei care sunt dispuşi să ne sprijine în desfăşurarea acesteia prin: donarea propriu-zisa a cartilor, promovarea campaniei si strangerea efectiva a cartilor in Republica Moldova. LSBB se angajează să asigure inventarierea, împachetarea şi transportul cărţilor.

Campania are ca beneficiari bibliotecile şi şcolile din zona rurala, inclusiv din regiunea transnistreană. Aceste biblioteci au fost selectate pe criteriul lipsei de cărţi în limba română şi a numărului de copii înscrişi. Sunt binevenite cărţi de literatură românească şi universală, poezie, enciclopedii, atlasuri, carte şcolară, precum şi literatură istorică etc. Cartile vor fi donate in mai multe etape. Le mulţumim celor care au contribuit sau urmează să contribuie la buna desfăşurare a campaniei, printre aceştia numărându-se: Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Primăria Municipiului Chişinău, Asociaţia Istoricilor din Moldova, Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina, Asociaţiunea Culturală ASTRA, precum şi persoanelor care nu reprezintă o asociaţie sau instituţie, dar care şi-au manifestat sprijinul faţă de iniţiativa noastră. Vă suntem recunoscători şi vă mulţumim anticipat pentru ajutorul pe care ni-l oferiţi şi pentru contribuţia pe care o aduceţi la rezolvarea unei probleme endemice şi, pentru mult timp, aparent iremediabile în Republica Moldova.

contact: Alina Sclifos Liga Studentilor Basarabeni Bucuresti e-mail: [email protected] yahoo.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel: 069304409 (Republica Moldova, Chisinau) +40768882985 (Romania, Bucuresti)  

http://www.facebook .com/home. php?#!/group. php?v=info&gid=223086554529