96x40x30

03 – 20 martie 2010

Centrul de Introspectie Vizuala

Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti

www.pplus4.ro

Episodul #1

Nicu Ilfoveanu “Comanda!”

Deschidere: Miercuri, 03 martie ora 19.00

Episodul #2

Razvan Botis “Idiotul”

Deschidere: Miercuri, 10 martie ora 19.00

Episodul #3

Arnold Estefan “In ghetele prezentului”

Deschidere: Miercuri, 17 martie ora 19.00

In luna martie 2010, Centrul de Introspectie Vizuala colaboreaza cu artistii Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan in realizarea unui nou program expozitional, intitulat 96x40x30.

96x40x30 este o initiativa ce-si afla sursa de inspiratie in conditia prezenta a scenei de arta din Romania si se adreseaza acelor artisti care traiesc, lucreaza si produc in acest context. 96x40x30 este o suma de episoade individuale ce se concentreaza asupra unor evenimente, teme, istorii orale, marcate de nespectacular, de obisnuit si care au ca punct comun o structura spatiala si formala rigida, reprezentata de un soclu de marmura cu dimensiunile de 96x40x30cm.

Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan sunt invitati sa raspunda provocarilor acestui format de expunere, sa-l reinterpreteze, aducandu-l intr-o relatie directa cu preocuparile lor curente. Noile productii artistice, prezente in spatiul CIV pe durata a patru zile, dincolo de raportul adesea critic cu contemporaneitatea, repun in valoare necesara practica a contemplarii.

Proiectele vor fi arhivate intr-o publicatie post-eveniment ce include si o serie interviuri realizate cu artistii.

…………………….

Episodul #2

Razvan Botis “Idiotul”

Deschidere: Miercuri, 10 martie ora 19.00

“Cred că a fost o moda in arta plastica din Romania , cartea-obiect. Era o metafora pe masura unei generatii, ce a dus la transformarea cartii intr-un fetis local.

Ca si romanul “Idiotul”, blocul de piatra este sublim si, in acelasi timp, ridicol de greu si masiv. In plus caram in spate raportul contradictoriu fata de marea cultura rusa. Nu vrem sa invatam rusa, dar citim aceasta literatura cu nesat. Coperta romanului imbratiseaza postamentul, pentru a dubla ironia situatiei, fara sa o poata clinti din loc…”

(Razvan Botis, extras din textul de prezentare al lucrarii “Idiotul”,

Courtesy Galeria Andreiana Mihail Bucuresti)

………………..

Razvan Botis (n.1984) este absolvent al Universitatii de Arta din Cluj. Traieste si lucreaza in Cluj. In noiembrie 2009 este prezent la Bucuresti cu expozitia “Dealul era un munte”, organizata de galeria Andreiana Mihail. Botis isi propune sa transforme aparentele incoerente, rutina zilnica, basmele/povestile clasice in unelte pentru a produce lucrari.

Eveniment desfasurat cu sprijinul Marmosim.

In parteneriat cu UAP, Sato Art.

Parteneri media: Arhitectura, 9am , hipmag.ro, modernism.ro, WebPR, studentie.ro, feeder.ro, port.ro, veiozaarte.ro

………………………

Informatii

Centrul de Introspectie Vizuala

Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1

Bucuresti

www.pplus4.ro

[email protected]

Program:

Miercuri – Vineri 15.00 – 19.00

Sambata 14.00 – 18.00

………………………