96x40x30

03 – 20 martie 2010

Centrul de Introspectie Vizuala

Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti

www.pplus4.ro

Episodul #1

Nicu Ilfoveanu “Comanda!”

Deschidere: Miercuri, 03 martie ora 19.00

Episodul #2

Razvan Botis “Idiotul”

Deschidere: Miercuri, 10 martie ora 19.00

Episodul #3

Arnold Estefan “In ghetele prezentului”

Deschidere: Miercuri, 17 martie ora 19.00

In luna martie 2010, Centrul de Introspectie Vizuala colaboreaza cu artistii Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan in realizarea unui nou program expozitional, intitulat 96x40x30.

96x40x30 este o initiativa ce-si afla sursa de inspiratie in conditia prezenta a scenei de arta din Romania si se adreseaza acelor artisti care traiesc, lucreaza si produc in acest context. 96x40x30 este o suma de episoade individuale ce se concentreaza asupra unor evenimente, teme, istorii orale, marcate de nespectacular, de obisnuit si care au ca punct comun o structura spatiala si formala rigida, reprezentata de un soclu de marmura cu dimensiunile de 96x40x30cm.

Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan sunt invitati sa raspunda provocarilor acestui format de expunere, sa-l reinterpreteze, aducandu-l intr-o relatie directa cu preocuparile lor curente. Noile productii artistice, prezente in spatiul CIV pe durata a patru zile, dincolo de raportul adesea critic cu contemporaneitatea, repun in valoare necesara practica a contemplarii.

Proiectele vor fi arhivate intr-o publicatie post-eveniment ce include si o serie interviuri realizate cu artistii.

…………………….

Episodul #1

Nicu Ilfoveanu “Comanda!”

Deschidere: Miercuri, 03 martie ora 19.00

“1918, sfarsitul Primului Razboi Mondial, este unul din momentele marcante pentru Statul Roman. Legate de acest razboi, au fost facute cele mai multe monumente din Romania . Ele se gasesc imprastiate prin satele romanesti la fel de imprastiate. In continuare, centrele acestor sate stau sub privirea scrutatoare a cate unui soldat in picioare, cap de soldat ori a unui simplu vultur. Peste cativa ani se vor implini 100 de la evenimentul in memoria caruia s-au facut cele mai numeroase monumente din Romania .

Cu ocazia implinirii celor o suta de ani, doresc sa prind o comanda si anume sa mi se dea sa fotografiez toate monumentele dedicate evenimentului amintit la inceput. In baza decontarii benzinei, filmelor, cazarii si diurnei, voi reusi astfel sa fac cea mai intinsa serie de fotografii cu monumente din Romania . Insa, in principal, vreau sa obtin o armata. Puse cap la cap, aceste imagini ce reprezinta soldatei in drumul lor spre victorie, vor forma o armata, un fel de varianta romaneasca a Armatei de Teracota…”

(Nicu Ilfoveanu, extras din textul de prezentare al proiectului “Comanda!”, martie 2010)

………………..

Nicu Ilfoveanu (n.1975) este absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti sectia foto-video si in prezent este asistent universitar la aceasta institutie. Parte din stilul sau de lucru consta in folosirea camerelor vechi, produse mecanice care nu respecta comenzile manipulantului si care in mod sustinut tradeaza speranta fotografului de a surprinde exact ceea ce vede. Recent a primit premiul pentru fotografie al Bancii Central Europene. www.ilfo.ro

Eveniment desfasurat cu sprijinul Marmosim.

In parteneriat cu UAP, Sato Art.

Parteneri media: Arhitectura, 9am , hipmag.ro, modernism.ro, WebPR, studentie.ro, feeder.ro, port.ro, veiozaarte.ro

………………………

Informatii

Centrul de Introspectie Vizuala

Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1

Bucuresti

www.pplus4.ro

[email protected]

Program:

Miercuri – Vineri 15.00 – 19.00

Sambata 14.00 – 18.00