final_cursuri-156In luna martie se organizeaza noi cursuri de dans contemporan la CNDB.

Profesorii ce vor conduce cursurile sunt: Carmen Cotofana si Farid Fairuz – module incepatori, Andreea Novac – modul intermediari, Madalina Dan – modul avansati si Andreea Belu – contact improvisation incepatori.

Modulele vor contine o serie de 6 intilniri ce se vor desfasura in lunile martie si aprilie 2010.

Inscrieri

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii. Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de 25 si 26 februarie, intre orele 17.00 – 20.00 si in zilele de incepere a cursurilor, intre orele 17.00 -19.00.

Taxa de curs:
Taxa pentru un modul (6 cursuri) este de 210 lei si se achita integral intr-o singura transa, inaintea inceperii cursurilor (in zilele si la orele mentionate mai sus).

Cele 6 intilniri se vor desfasura dupa cum urmeaza:

Modul cursanti incepatori

Profesor: Carmen Cotofana

cursuri in zilele de luni (martie – 1, 8, 15, 22, 29, aprilie – 5)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti intermediari

Profesor: Andreea Novac

cursuri in zilele de marti (martie – 2, 9, 16, 23, 30, aprilie – 6)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti incepatori

Profesor: Farid Fairuz

cursuri in zilele de miercuri (martie – 3, 10, 17, 24, 31 aprilie – 7)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti avansati

Profesor: Madalina Dan

cursuri in zilele de joi (martie – 4, 11, 18, 25, aprilie – 1, 8)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1
Modul contact improvisation

Profesor: Andreea Belu

cursuri in zilele de vineri (martie – 5, 12, 19, 26, aprilie – 2, 9)

ora de desfasurare: 20.00 – 22.00, studio 1


Profesori

Carmen Cotofana a absolvit Liceul de Coregrafie “Octavian Stroia” – Cluj-Napoca si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica «I. L. Caragiale»- Bucuresti, sectia Coregrafie. A participat la workshop-uri cu coregrafi importanti precum: Pal Frenak, Karine Saporta, Donna Uchizono, Mark Tompkins, Carol Brawn, David Zambrano, Vera Mantero, si a colaborat ca interpret cu coregrafii: Sorana Badea, Mihai Mihalcea, Valentina de Piante, Charles Lineham, Florin Fieroiu, Ioana Macarie, Catalina Gubandru. A colaborat la realizarea coregrafiei unor piese de teatru regizate de: Gianina Carbunariu, Andreea Valean, Alexandru Dabija, Radu Nica. Dintre piesele proprii mentionam: „Fiinte ale miinilor”, „Take Five”, „Free Mesh”, „Recycle me”.

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie. Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog. Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu. Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum”. Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena). In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Farid Fairuz este nascut la Beirut dintr-o mama libaneza si un tata evreu. De-a lungul vieţii ramine marcat de povestea de dragoste tulburatoare dintre parinţii sai, care au trait in clandestinitate vreme de 10 ani migrind mereu intre Turcia, Siria, Liban şi Iordania. Dupa dispariţia tragica a acestora in razboiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care il cresc cu lapte de camila şi il educa conform credinţelor lor. Fairuz are un comportament diferit de ceilalţi copii de virsta lui si dovedeşte o sensibilitate maladiva. Destinul ii suride la virsta de 11 ani cind este infiat de o bogata familie iordaniana care se ocupa cu atentie de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge sa studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic şi contemporan, iar apoi creeaza spectacole şi danseaza vreme de ciţiva ani in Europa şi Statele Unite ale Americii fiind privit ca o curiozitate.

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – sectia coregrafie. Din 1998 pana in 2003 este membra a companiei de dans “Oleg Danovski” din Constanta. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan “DanceWeb Scholarship” – Viena. Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu , Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel , Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix. De-a lungul timpului participa la ateleierele coregrafilor si profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet. Creatii proprii: „Just like a woman”, „Need for speed”, „Dedublarea”, prezentat la Springdance Festival si Tanzquartier Viena in 2009, „Iluzionistele”, spectacol produs de Centrul National al Dansului din Bucuresti, “Beginning, Middle, End” in colaborare cu Andrea Bozic (Croatia/Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie), spectacol care a avut premiera la Springdance Festival – Utrecht 2009.

Andreea Belu este studenta la sectia de Coregrafie a UNATC, Bucuresti. Pilates si somatic work sunt bazele ei in miscare. A experimentat pentru prima data  CI la workshop-uri conduse de Malcolm Manning, Scott Wells, Ilka Szilagyi, Ray Chung, Jess Curtis. A predat primul workshop de CI la  Festivalul International Trans Contact, Cluj, in 2007. A condus  primele jam session-uri de CI din Bucuresti, unde preda regulat lectii introductive in CI si coordoneaza incalzirile pentru jam session. Ca instructor de Pilates, Andreea se focuseaza pe a face cunostinta cu corpul, prin constientizarea contactului cu podeaua, cu fittball, sau cu peretele. Cand preda sau se antreneaza, scopul ei este acela de a mari constiinta corporala prin miscare. Ca interpret, se antreneaza folosind dansul clasic, CI, Pilates, Tehnica Feldenkrais, improvizatia si teatrul fizic. Ceea ce o intereseaza cel mai mult este rezultatul combinarii acestor tehnici. Ca un coregraf in devenire, se concentreaza pe explorarea modalitatiilor prin care interpretul empatizeaza complet cu coregraful si vice versa. Este convinsa ca intentia este sursa pentru calitatea miscarii, pentru energia de care ai nevoie ca sa te conectezi cu ceilalti, ca sa trimiti si sa primesti mesaje.

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, HotNews, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Hip Mag, Modernism.ro
—————————————————–
Centrul National al Dansului Bucuresti
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09
www.cndb