invitatieControvers/ Controverse este titlul provocării pe care Friedrich Dickgiessers si Cristina Apavaloaie, sustinuti de profesorul lor, Dr. Markus Lüpertz de la Academia de artă din Düsseldorf, o lansează incepand de sambata 20 februarie, orele 16,00 în salile Palatului Mogoşoaia.

Personalitati net diferite, estetici complementare dar picturalitati afine sunt puse intr-un dialog efervescent care opune figurativul abstractului, impulsul reflexiei pentru a defini pluralitatea de mijloace si expresii a unui demers comun.

Expozitia inaugurata de prof. dr. Markus Lüpertz ramine deschisa pina la data de 10 martie. Prof. dr Lüpertz, personalitate marcantă a vieţii artistice germane şi rector al Academiei de arte din Düsseldorf, este pentru a doua oară oaspetele palatului Mogoşoaia, domnia sa deschizând tot aici, în 2006, expoziţia de pictură Ioan Sbârciu.

Serviciul cultural al primăriei din Düsseldorf, oraş recunoscut în prezent ca unul dintre cele mai active centre ale artei europene, este partenerul Palatului Mogoşoaia pentru al patrulea an, până acum desfăşurându-se trei serii de schimburi de fructuoase rezidenţe pentru artişti vizuali.

Doina Mandru

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti”

Strada Valea Parcului 1, Mogosoaia, Ilfov

Telefon 021-3506620, fax 021-3506618

www.palatebrancovenesti.ro