risinghigh-invGaleria Mora vernisează joi, 18 februarie la ora 19.00 expoziţia de fotografie Rising High semnată de Carmen Dobre. O expoziţie antagonică care te îndeamnă să urmăreşti cu privirea şantierele de construcţii. De ieri sau de azi.

„Documentând muncitorii de pe şantierele de construcţii din Bucureştiul contemporan, am încercat să creez o reprezentare care să trimită la imaginile propagandistice din perioada comunistă. Având în vedere că formulele comuniste de reprezentare se bazează pe discrepanţa dintre realitate şi reprezentare, această serie fotografică face o referire indirectă la condiţia socială precară a muncitorilor din vremurile recente. în trecut muncitorul era glorificat în cadrul ideologiei anti-intelectuale şi în consecinţă imaginea sa era cosmetizată în buletinele de ştiri, paradele aniversare şi dansurile tematice televizate. Lucrările mele preiau aceste strategii, prezentând imagini estetizante care par înscenate.

Relevanţa acestei paralele rezidă în faptul că tipul de capitalism dezvoltat după 1989 oferă prea puţină protecţie pentru cei dezavantajaţi. Un alt argument în favoarea acestei alăturări intre comunism şi capitalismul post-comunist este faptul ca România a cunoscut două perioade de intensă dezvoltare imobiliară: prima în anii 70 şi 80) iar cea de-a doua în ultimii 10 ani.”

Carmen Dobre (n. 1978) a absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti în 2008, iar în prezent urmează Masterul de Studii Fotografice la Universitatea Leiden din Olanda. Mediul ei predilect este fotografia iar interesul său tematic se concentrează pe reprezentarea corpului uman ca purtător de valori sociale şi culturale.

Expozitia este deschisa pana pe 12 martie si poate fi vizitata in fiecare luni-vineri orele 11-17
sau cu programare la tel: 021 316 55 41 sau 0721 211 205