afis-carturesti-copyExpozitia taberei de pictura cu tema « Holocaustul in Romania » din august 2009, Borsec, judetul Harghita.
18 ianuarie – 7 februarie 2010, Cafe Verona, Carturesti, str. Arthur Verona, nr. 13, Bucuresti.
Vernisaj : 27 ianuarie 2010, orele 18:30.
 
Artisti: George Anghelescu / Mariana Cimpeanu / Ioana Gorzo
 / Adrian Popescu / Adrian Preda / Oana Sfetcu / Simona Vilau
 
O tabara cu tematica “impusa”
Reunirea acestor lucrari, cu autori si stiluri atat de diverse, nu este o intamplare.
Expozitia este dedicata memoriei victimelor Holocaustului din Romania. 
In 2005, o rezolutie a ONU a stabilit ca 27 ianuarie sa marcheze “Ziua internationala de comemorare a victimelor Holocaustului”. La 27 ianuarie 1945, armata sovietica a eliberat lagarul de la Auschwitz, ziua devenind astfel simbolul reculegerii omenirii in amintirea exterminarii celor 6 milioane de evrei, peste 300 000 de romi si alte victime nevinovate ale barbariei Germaniei naziste, a aliatilor sau colaboratorilor lor.
Expozitia este rezultatul participarii a 7 artisti plastici, in perioada 03-16 august 2009, la tabara de creatie de la Borsec. Evenimentul a avut loc din initiativa pictoritei Sarah Einik si a fost posibil prin stradania Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wieselcare, in colaborare cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si cu sprijinul oferit de Oracle Romania, a derulat un proiect experimental de redare cu mijloace artistice a unei imagini sau viziuni nou create despre un fragment de istorie recenta a Romaniei. 
Text de Alexandru Florian, director executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”