afis1
 
Marti, miercuri si joi (8-10 decembrie), scriitorul si jurnalistul MATEI VISNIEC va fi prezent la Iasi, pentru un program organizat de catre Centrul Cultural Francez, Universitatea de Arte „George Enescu” si Editura Polirom, pe care il puteti parcurge mai jos, dar si pe :
• site-ul CCF Iasi: http://www.ccfiasi.ro/ccf.php?section=agenda#391
• site-ul Polirom: www.polirom.ro
• blogul evenimentului: http://mateivisnieclaiasi.wordpress.com/
 
Intrarea publicului este LIBERA la fiecare dintre evenimentele incluse in program, chiar daca acestea vor avea loc la CCF, Universitatea de Arte, Libraria „Avant-Garde” sau Colegiul National.
Asadar, va invitam cu drag sa participati (activ si in numar cat mai mare J ) la fiecare dintre evenimentele de mai jos:
 
Matei Visniec la Iasi
Marti, 8 decembrie
• Ora 17.00, Sala „B. Fondane”, CCF: Matei Visniec si istoria poeziei (moderator: Lucian Vasiliu)
Miercuri, 9 decembrie
• Ora 10.00, Colegiul National (Sala de festivitati): intalnire cu elevii si profesorii Colegiului: Dialog pe marginea dramaturgiei lui Matei Visniec. Participa elevi si profesori de la Colegiul National si Colegiul National de Arta „Octav Bancila”. Manifestare sub egida Alecart (revista de atitudine culturala a celor doua licee) (moderator: prof. dr. Nicoleta Munteanu).
• Ora 18.00, Libraria „Avant-Garde” (str. Lapusneanu nr. 16, parter): intalnire cu publicul pornind de la ultimele aparitii / reeditari. Invitati: Lucian Vasiliu, Ioan Holban, Bogdan Cretu, Antonio Patras.
• Ora 20.00, Sala Studio Ludic (Teatrul Studentesc „Ludic”, Casa de Cultura a Studentilor): piesa de teatru – Despre sexul femeii – camp de lupta in razboiul din Bosnia, adaptare dupa Matei Visniec.
Piesa este inclusa in programul editiei a II-a a „Festivalului International de Teatru – Zilele Teatrului Ludic”, care va avea loc la Iasi intre 7 si 11 decembrie. Pentru mai multe detalii: www.program.ludic.ro.
Joi, 10 decembrie
• 17.00-18.30, Universitatea de Arte: intalnire cu studentii Universitatii de Arte „George Enescu” si publicul interesat, pornind de la subiectul: Matei Visniec – piesa scurta

sursa: Dan Daia
Assistant culturel, Centre Culturel Français de Iasi