Institutul Francez din Bucuresti initiaza in noua Librarie-Cafenea programul “Atelierul imaginilor”: o serie de intalniri periodice propun astfel proiectii si discutii axate pe actualitatea creatiei contemporane franco-romane.

Criticul de arta Oana Tanase a acceptat invitatia Institutului Francez de a juca rolul de “curator” al manifestarilor din cadrul “Atelierul imaginilor”.

Al treilea episod al “Atelierului imaginilor” îi are ca invitati ca Nicu Ilfoveanu & Michele Bressan.Pentru intalnirea de miercuri, 4 noiembrie 2009, ora20:00, am selectat filmul …and Bob’s your uncle (2008).

Cunoscuti mai degraba pentru productia lor fotografica, Nicu Ilfoveanu si Michele Bressan sunt invitati ai “Atelierului imaginilor” cu un film realizat in 2008 pe Super8, proiect elaborat pentru prima oara în formula unei astfel de colaborari. Bazat pe o poveste reala, filmul prezintă povestea sfasietor de induiosatoare a lui Bob, personaj care a cunoscut viata si lumina soarelui abia la varsta de 33 de ani. “Cine sunt adevărații monstrii?” se intreabă retoric autorii filmului. Poate ca discutia cu publicul, ce urmează proiectiei, va lamuri ai aceasta chestiune. Alte doua-trei surprize sunt pregatite pentru final.

Institutul Francez din Bucuresti, Bd. Dacia, nr. 77