proiectMATEI CRISAN “Obiectul activ’ 

DANIELA VARLAN – “Invelisul uman afectat”

CATALINA VASILESCU – “Un joc al limitelor”

Expozitia “PROIECT” vorbeste despre 3 demersuri artistice legate de ideea semnificatiei unui proiect ca etapa importanta in creatia artistica, prin display-ul de text, imagine si atitudine. Prima expozitie din seria “PROIECT” se concentreaza pe etapa de inceput a creatiei cu realizarile, confuziile si reusitele ei.

Lucrarile prezentate sunt inceputul proiectelor personale ale fiecaruia si compun o instalatie care, nefiind completa, in aceasta faza are un caracter virtual. Titlul expozitiei – “PROIECT “ reprezinta de fapt  starea de inceput, textul, schita, starea de impresie, variantele, propunerile, diversitatea din care artistul alege inainte sa opteze pentru formula finala. Raspunsurile gasite aici pot fi valabile, demne de aprofundat, pot juca rolul unor deschideri de drum spre un alt gen de rezolvare sau, de ce nu, pot fi un balast la care in scurt timp artistii vor renunta, fiind perfect constienti ca proiectul poate evolua oricând şi că pot apărea modificări, finalul urmand a fi prezentat in “PROIECT 2”.

Ca finalitate plastica, intalnim doua directii caracteristice spritului tanar al oricarui artist in formare – dorinta de arata cat mai mult si incertitudinea din care se poate naste ceva nou.  “PROIECT” instiga la relaxarea discursului artistic in favoarea experimentului autentic, nu a experimentului ca scop sau ca obiect artistic cu puternic caracter conceptual, ci ca demers ce include si posibilitatea de a “gresi”, necesar ca etapa, cu o  importanta cel putin egala cu opera de arta finita.

Vernisaj: miercuri 28.10.2009 ora 19.

Expozitia va fi deschisa in perioada 28.10 – 11.11 2009

Orar galerie:  L-V : 15-20 / Sambata : 13-18.

D gallery : str.Theodor Burada nr. 12  Bucuresti