Centrul International pentru Arta Contemporana, Bucuresti

 va invita joi 24 septembrie la ora 17:00 la prezentarea

securedownload1“WELCOME TO FLOATING LAND”

sustinuta de Sophie Dejode & Bertrand Lacombe (Franta)

Prezentarea insotita de proiectii, va avea loc

in holul central al cladirii The Ark – Bursa Marfurilor

Calea Rahovei 196A, sector 5, Bucuresti

Acest proiect artistic si arhitectural este menit sa rezolve problemele legate de stilul nostru de viata nomadic. Idea este de a oferi spre achizitie gratuit structura FLOATING LAND diferitelor instituii de arta, cu conditia de a acoperi costurile de productie si de a accepta ca noi si reteaua noastra de artisti sa dezvoltam proiecte artistice in acest cadru” Sophie Dejode & Bertrand Lacombe

 http://www.bureaude sconsultations. org/files/ dejodelacombe/ dejodelacombe. html

In luna octombrie artistii vor fi din nou prezenti la Bucuresti in cadrul proiectului pilot CITY SWITCH, initiat de Galeria Roger Tator in 2009 in parteneriat cu CIAC care sustine interventii artistice in spatii urbane in tranzitie. Proiectul este finantat deRegion Rhone-Alpes, le dispositif FIACRE si de Institut Français de Bucarest. Sponsori: Algeco Romania si Bosch.


 

Sophie Dejode si Bertrand Lacombe sunt prezenti la Bucuresti in cadrul programului de rezidente artistice ”IN CONSTRUCTIE 3 – SPATII TRANZITORII. SINDROMUL TURISTIC” derulat de CIAC in parteneriat cu The Ark realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Prezenta la Bucuresti a artistilor este sustinuta de Galeria Roger Tator si Institut Français de Bucarest.

Continuare a unui demers de cercetare vizuala a contextului urban din Bucuresti – demarat de CIAC in 2007 – aceasta editie propune un concept ce decurge din problematica mobilitatii contemporane, care invita la un dialog interdisciplinar cu privire la noile forme de mobilitate, in special cu privire la relatia dintre turism si migratie, doua dintre cele mai semnificative fenomene economice si sociale ale societatii contemporane.

IN CONSTRUCTIE 3 isi propune sa sprijine creatia contemporane in domeniul artelor vizuale in special a proiectelor care vizeaza activarea spatiului urban. Artistii invitati/selectati sa participe sunt invitati sa examineze spatiile tranzitorii si conceptele subiective care decurg din miscarea actuala de bunuri si persoane si sa analizeze proliferarea noilor tipuri de limite/frontiere sociale politice si culturale. Conceptul ii invita la rasturnarea reprezentarile stereotipe si a limitarilor mentale preexistente si la definirea unui nou tip de cetatenie culturala europeana in acord cu transformarile recente si noile realitati ale contextului urban.

Parte a campului social artistii sunt totodata si agenti ai schimbarii prin faptul ca se pot relationa cu contexte noi intr-un mod complex, articulat. Programul de rezidenta artistica are rolul de a aduce artistii in contact si de a-i invita sa intervina intr-o arie de locuire simptomatica pentru orasul contemporan romanesc. Irina Cios