Galeria Ivan va invita miercuri, 9 septembrie 2009, orele 19, la deschiderea expozitiei:

DRAGOS BADITA
//Breath//

Realizat in 1999, filmul Boys Don’t Cry castiga peste 41 de premii, printre care si Oscar pentru cea mai buna interpretare feminina. Un film independent ce spune o poveste inspirata din realitate, aparent banala, dar extrem de dureroasa, despre identitate si a fi asa cum simti, nu asa cum ti se spune ca trebuie sa fii.

Amintind de aceasta poveste, si parca desprins din ea, nici subiectul picturilor lui Dragos Badita nu pare sa aibe nimic iesit din comun.
“Figurile din portrete sunt cu noi, dar nu sunt cu adevarat prezente. Sunt introspective si evanescente – linistea chipului lor contrasteaza cu lumea de emotii prin care trec.Corespondentele pe care am vrut sa le fac intre viata interioara si elementele naturii, ca si in poezia simbolista, arata natura misterioasa a sentimentelor in general.Expozitia este o incercare de a privi oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce li se intampla
ori pentru contextul in care se afla.”
Seria de picturi este completata de video-ul Breath, prezentele feminine din portrete invadand cu respiratia lor spatiul galeriei.

Dragos Badita (n. 1987),originar din Tg-Jiu traieste si lucreaza la Cluj; a absolvit Universitatea de Arte din Cluj in 2009 si a participat in timpul facultatii la diverse expozitii de grup, printre care: Europa Artium/Cluj, Passport/Athena, Manifesto/Cluj, Samuel Brukenthal’s Guests/Avrig.
De asemenea, in acelasi timp cu expozitia de la Galeria Ivan, Dragos Badita participa la expozitia “Only Cowards Die Without Having Fun”, curator Anca Mihulet,organizata de CIAC (8-14 septembrie).

Expozitia “Breath” ramane deschisa pana in 10 octombrie si poate fi vizitata miercuri-vineri 16-20, sau sambata 14-18.
Persoana de contact: Marian Ivan/0721261242

Galeria IVAN
Maria Rosetti 53
Bucharest,RO
+4072126242
www.ivangallery.com