MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI

va invita

vineri, 4 iulie 2008, orele 19.00

la conferinta

Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design

Participa designerii Carla Szabo si Roxana Davidescu

Conferinta are loc la sediul MNAR din Calea Victoriei 49-53, in cadrul expozitiei de bijuterii „Tribut magnificentei. Ilias Lalaounis”

Tarif: 8 lei intreg, 4 lei redus

Inscrieri la telefon 314.81.19 sau prin e-mail la [email protected]

Intrucat numarul locurilor din sala este limitat, va rugam sa ne confirmati participarea.

Va asteptam vineri la muzeu pentru a descoperi chiar de la specialisti micile secrete ale realizarii de bijuterii si accesorii contemporane. Designerii Carla Szabo si Roxana Davidescu va vor impartasi propria viziune asupra actului de creatie, de la surse de inspiratie, materiale si tehnici utilizate, pana la destinatarul produselor create.

Prezentarile – insotite de proiectii de imagini si sampling de obiecte din creatia proprie a celor doua invitate – vor purta publicul intr-o incursiune in „laboratorul” designerului, subliniind anumite aspecte precum: satisfacerea cerintelor contemporane de piata, prezentarea atelierului, a materialelor si a tehnicilor folosite sau a procesului de materializare a surselor de inspiratie.

Conferinta are loc in cadrul expozitiei de bijuterii si micro-sculpturi „Tribut magnificentei. Ilias Lalaounis” gazduita in Sufrageria Regala a MNAR.

Deoarece saptamana aceasta este ultima in care expozitia mai ramane deschisa, aceasta conferinta este un bun prilej pentru a vedea sau revedea creatiile maestrului-bijutier grec, realizate din aur, argint si pietre pretioase.

In pandant cu piesele lui Ilias Lalaounis prezente in expozitie, tinerele artiste invitate va vor oferi cateva repere in ceea ce priveste designul de bijuterii si accesorii contemporane in Romania, dezvaluind tehnicile de interpretare a materialelor pentru a le concretiza in forme functionale, estetice si vandabile ca accesorii de moda.

Dupa ce ati asistat la conferinta speram sa priviti cu alti ochi bijuteriile si accesoriile expuse, dar si pe cele proprii, si sa percepeti nu numai munca, dar si „filosofia” din spatele micilor sau marilor ornamente.

Eveniment organizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National

Parteneri media: 24 FUN, RFI Romania, TVR Cultural si Cotidianul