Consiliul Judetean Cluj
Muzeul de Arta Cluj-Napoca

Va invita joi 17 aprilie 2008, orele 18,
la vernisajul expozitiei
„Moarte Romei!”
a artistului Bogdan Vladuta


Nascut la Bucuresti In 1971, Bogdan Vladuta este lector universitar la catedra de pictura a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. In anul 2002 a obtinut bursa ?Vasile Pârvan? la Accademia di Romania Roma. A debutat in anul 1994 si a participat la numeroase expozitii de grup si colective in tara si in strainatate. A deschis urmatoarele expozitii personale: ?Vladuta? ? Galeria Academiei Nationale de Arta Bucuresti (1994), ?Picturi extreme? ? Galeria Catacomba ? Muzeul National de Arta Bucuresti (1999), ?Arte in cantiere? ? A.A.M. Architettura Arte Moderna ? Roma (2004), ?Isola sacra ? un ciclu de explorari prin durata romana?/ UNA Galeria (2007). Tot in anul 2007 a fost invitat sa deschida expozitia ?Roma? la Muzeul National Cotroceni cu ocazia vizitei la Bucuresti a primului ministru italian Romano Prodi. Este autorul volumului ?Roma? (2007).

In ansamblu, aceasta prezentare care reuneste pictura, fotografie, texte si instalatii continua obiectivarea relatiei emotionale stabilita Intre artist si locul incarcat de istorie, vestigii si continut simbolic pe care Roma il reprezinta.
Titlul expozitiei de acum aminteste revolta futurista indreptata impotriva unei arte coplesite de trecutul impovarator, care asemenea unui septic mucegai consuma orice impuls vital. Artistul se relationeaza cu actuala Roma istorica, vazuta ca o uriasa opera de arta decazuta dominata Inca de pulsiunea mortii, careia prezenta expozitie, ca si precedenta din 2007, Ii consemneaza cu o speciala sensibilitate concreta sau insinuata manifestare.

Va asteptam la vernisajul acestui adevarat eveniment expozitional care aduce in atentia publicului clujean un reprezentant de marca al noii generatii de plasticieni români, continuatori intr-o alta etapa a directiilor artistice configurate in deceniile trecute.

Calin Stegerean
curatorul expozitiei

Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Piata Unirii nr. 30 www.vladuta.ro