Simona Dobrescu va invita luni 8 octombrie 2007, ora 19 la vernisajul expozitiei „Stamp” la Galeria Orizont din Bucuresti. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 4 – 17 octombrie, de luni pana vineri intre orele 10 – 19. iar sambata intre orele 10 – 16.

“Stampe digitale
Cine nu are in raftul muzeului imaginar pe o polita prafuita, gratia balerinelor, bibelou de portelan? Fara un scop si o nevoie estetica precisa aceste imagini au ramas pitite in randul exponatelor, susbstitute artistice din vitrina imaginatiei copilariei. Cum ar arata aceste balerine aduse unei priviri proaspete in contextul artei contemporane ne arata „stampele digitale” ale ultimei expozitii a Simonei Dobrescu. Intalnirea picturii cu balerinele de portelan nu se produce pe un mileu de pe televizor ci in mediul virtual al softurilor de prelucrare digitala a imaginii.
De-a lungul celor doua expozitii personale ale sale, “Caut cu mii de ochi caldura” de la clubul La Scena (2005) si „Transparențe”? de la Galeria Caminul Artei (2005-2006), forta ei artistica propunea de fiecare data o alta gama de provocari vizuale. In cea dintai expoziție predominau elemente de realitate supradimensionate ce capatau o monumentalite nefireasca, pentru ca in cea de-a doua, atentia sa fie captata de lirismul expresiei plastice in stare frusta, subiectul devenind secundar.
Expozitia actuala intitulata „Stamp„ aduce impreuna cele doua directii dezvoltate de artista. Avem pe de-o parte elemente ale realitatii picturale decupate parca din contextul initial, (cum ar fi o capsuna, un cactus, un cercel), supradimensionate, ce sint parca plantate pe o linie de orizont curb; locul de intålnire a doua ecrane de culoare. Iar pe de alta parte avem pofta de realitate fotografica ce scoate la iveala depozitul de bibelouri. Combinatia usor dadaista de obiecte si elemente isi gaseste completarea, prin suprapunerea peste suprafata picturii a close-up-uri fotografice al acestor statuete de gen decorativ-kitsch; „bibelouri pentru gusturi fine”, cum le numeste artista.”
Cosmin Nasui


Simona Dobrescu
Stamp
Obiect, Print Digital, Pictura
4 – 17 octombrie
Galeria Orizont
Bd. Nicolae Balcescu nr 23 A,
sector 1, Bucuresti, tel/fax: 021 315.89.22

referinte:
http://www.openart.ro/ro/Simona-Dobrescu