Asociatia ECUMEST7 aprilie 2006
Ghidul sectorului cultural romanesc: lansarea editiei in limba franceza

Institutul Cultural Roman, Ambasada Frantei in Romania si Asociatia ECUMEST va invita la lansarea publicatiei

Guide du secteur culturel roumain.
Un panorama en faveur de la coopération culturelle

care va avea loc joi, 13 aprilie 2006, orele 17:00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti).

Ghidul ofera o imagine de ansamblu a contextului cultural romanesc si a diferitelor domenii artistice, prezentind cu prioritate acele organizatii care au un interes, capacitate si experienta in cooperarea internationala.

Cartea reprezinta editia franceza a ghidului realizat de Asociatia ECUMEST in 2005, in limba engleza, la initiativa Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti. Editia curenta a fost tradusa, adusa la zi si publicata de ECUMEST cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania, al Institutului Cultural Roman si al Ministerului Afacerilor Externe – Comisariatul General pentru Francofonie.

Editia engleza din 2005, in prezent epuizata, a primit numeroase aprecieri in urma distribuirii ei unui mare numar de organizatii si institutii culturale din intreaga Europa. Pregatita cu ocazia Anului Francofoniei in Romania, editia curenta urmareste promovarea unei mai bune cunoasteri a sectorului cultural romanesc in spatiul francofon.

Cartea este distribuita gratuit in strainatate prin reteaua tuturor organizatiilor care au contribuit la realizarea ei. In Romania poate fi procurata de la Institutul Cultural Roman, fiind de asemenea disponibila in librariile Carturesti si Humanitas din toata tara, precum si in libraria Eminescu din Bucuresti.
Asociatia ECUMEST
Str. Batistei 14, 020937 Bucuresti
Tel/fax: +40-21-319 27 11

Email: [email protected]
Website: www.ecumest.ro