Anaid Art Gallery prezinta „Eseu despre conservare” semnata Dan Piersinaru.

Joi, 13 aprilie 2006, ora 19.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expozitiei „Eseu despre conservare” semnata Dan Piersinaru. Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 13 aprilie – 11 mai 2006.
?Eseu despre conservare? este o expozitie de fotografie, o introspectie in spatiul unui borcan. O lume vazuta dintr-un borcan si printr-un borcan. Borcanul preleveaza, conserva, adaposteste, inchide, separa. Borcanul vazut ca un recipient, ce contine si conserva diferite elemente din jurul nostru. Borcanul creeaza propriul spatiu si propria identitate, propriul univers si propria viata. Borcanul vazut ca o limita, ca un loc din care nu se poate iesi.

Transparenta borcanului ofera legatura cu exteriorul, deschiderea spre lume, punerea in contact cu obiectele ce se afla in interior. Ideea de conservare trimite la ideea de prelevare a unor mostre, de capturare, de cursa. O data prins in capcana borcanului, acesta devine un loc al propriilor obsesii si dorinte. Ce se poate gasi intr-un borcan? Taieturi din ziare, fotografii, cotoare de mar, plante, flori, pesti etc. El devine un recipient pentru conservare, crestere, putrefactie, observatie.

Borcanul vazut ca spatiul in care se pot declansa toate dorintele, visele, amintirile. Un spatiu in care se petrec schimbari, se schimba idei, se conserva si se preleveaza mostre. Borcanul privit ca un circuit inchis, o lume artificiala, stilizata si enigmatica.
Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in arta contemporana de luni pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.
Curator: Diana Dochia


ANAID ART GALLERY
Str. Slobozia, nr.34, sect.4, Bucuresti
Tel: 021 337 11 87
Fax: 021 336 60 56
E-mail: [email protected]
www.anaidart.ro