Anaid Art Gallery – prezintă „Bloom” semnată Ana Maria Micu Joi, 23 februarie 2006, ora 19.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Bloom” semnată Ana Maria Micu. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 23 februarie – 23 martie 2006.

Dacă pornim de la ideea de frumos cu siguranţă „Bloom” va naşte semne de întrebare. Conceptul de frumos şi de frumuseţe feminină a suferit modificări de-a lungul secolelor şi curentelor artistice. După postmodernism, după afirmaţiile că în artă s-a spus tot sau aproape tot, ori că în artă nu se mai poate spune nimic, sau aproape nimic, există, totuşi, artişti care au ceva de spus şi Ana Maria Micu este unul dintre ei. „Bloom” egal floare, puf, strălucire, dar nu ca acum o sută de ani, ci ca azi, ca în secolul XXI. Se face referire la conceptul de floare, la excrescenţele florale ce apar pe trupurile de femei descarnate şi chinuite, la obsesia frumuseţii, la femeia floare, la vegetal şi carnal în acelaşi timp.
„Bloom” egal înflorit, în sensul de devorat, măcinat. Trupul feminin suferă în cadrul pânzelor pictate diferite modificări. El tinde să se transforme în vegetal, înfloritura devorează carnea, o pătrunde, o schingiuieşte. Ideea de transformare, de metamorfozare, de rupere cu realul şi de pătrundere în iraţional irupe în cadrul unui figurativ ce poate trimite la lumea viitorului.
„Bloom” egal a înflori, marchează exact momentul de explozie florală malignă din corpul uman, momentul eruperii şi al revelării.
Ana Maria Micu face o incursiune în frumos/frumuseţe, dar filtrând acest concept prin prisma ultimelor decenii. Este vorba de o frumuseţe oximoronică prin alăturarea nefirească a doua imagini sau a doua elemente.
Conceptul de frumuseţe în artă a fost şi este în ultima vreme perimat, cel puţin în ce priveşte arta contemporană. Frumuseţea poate fi reinterpretată şi interpretabilă, se pot scrie tratate şi se pot face expoziţii, însă „Bloom” reprezintă o incursiune în virtual, în neant, în locul în care nimeni nu a pătruns şi unde cu greu se poate ajunge.

Anaid Art Gallery va invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de luni până vineri între orele 11-19, sâmbătă între orele 10-18.
Curator: Diana Dochia