THERE COULD BE MISINFORMATION
Selectie din lucrarile studentilor de la Departamentul de New Media al Academiei de Arta din Praga
UNAgaleria
Strada G-ral Budisteanu nr.10, Bucuresti, sector 1
22 februarie – 15 martie 2006
vernisaj: 22 februarie, 19h00


Curator: Anetta Mona Chisa
Academia de Arte Plastice din Praga, Departamentul de New Media I (prof. Michael Bielicky)
O colaborare intre Centrul Ceh la Bucuresti si UNAgaleria, spatiul expozitional al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.
Expunand lucrari ale studentilor Adéla Svobodová, Radim Labuda, Floex, Martin Kermes, Jakub Nepra?, Adéla Babanová, Klára Jirková, Eva Jiřičková, Tamara Mozyes, Marek Ther, Ondřej Brody, Auvid, Silvia Málová si Jan Mucska de la Departamentul de New Media al Universitatii de Arta din Praga, acest spectacol este conceput ca un tur al galeriei in care publicul devine principalul protagonist al unui film fara camera. Dislocarea si relocarea, identitatea, spatiul urban, interculturalitatea si interdisciplinaritatea sunt concepte care se afla, metaforic si literar, in centrul acestei expozitii. Ea chestioneaza cu un ochi critic limitele filmului si ale artei ca experiente si provoaca categorii ca fictiunea si documentarul, reafirmand totodata statutul lor prioritar ca experiente emotionale, in pofida caracterului conceptual. Departamentul de New Media a fost fondat in 1991 de Michael Bielicky ca structura a Academiei de Arta din Praga. Inca de la inceput
studentii au fost incurajati sa lucreze intr-un mod experimental si creativ, sa se foloseasca de concepte inovatoare si discursuri filozofice, de inventii si forme artistice care sunt concepute non-electronic si apoi transferate catre mediul analog sau digital. Azi, Departamentul de New Media are caracteristicile unui laborator new media in care studentii au sansa sa invete cum sa se foloseasca de tehnologie in practica artistica si care sunt avantajele importante pe care le au pentru a reusi in complexul mediul informational si artistic de azi. Un mare accent este pus pe constientizarea studentilor in raport cu responsabilitatea sociala si politica pe care trebuie sa si-o asume in practicile lor artistice. Multi dintre studentii de la Departamentul de New Media au expus deja lucrari in cadrul celor mai prestigioase festivaluri de new media, cum ar fi Ars Electronica sau Transmediale.

UNAgaleria este spatiul expozitional al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti
Str. G-ral Budisteanu nr. 10, Bucuresti sector 1, tel: 316.8864, e-mail: [email protected]
Program de vizitare: marti-simbata, orele 10:00 ? 18:00