Goethe Institut, Bucuresti & Centrul International pentru Arta Contempoarana – CIAC & Fundatia Culturala TOACA

va invita sambata, 15 octombrie 2005, de la ora 21:00 la 23:00 la un performance audio-video

rechenzentrum vs. schneiderTM

go SouthEast

schneiderTM (percutie, bass, chitara, muzica electronica, voce)

Lillevan Pobjoy (vizuale)

Mark Weiser (sunet )

evenimentul va avea loc la STUDIOUL TOACA – CIAC Str. Mircea-Voda, 5, Bucuresti

____________________________________________________________________________________

Proiectul multimedial “Rechenzentrum”, înfiintat in 1997 pentru Documenta, Kassel, activeaza la intersectia dintre arta majora si cultura underground. RECHENZENTRUM (Marcus Weiser/Lillevän Pobjoy) desfasoara prin Goethe-Institut un turneu în Europa de sud-est, alaturi de multi-instrumentalistul berlinez schneiderTM.

RECHENZENTRUM sunt permanent in cautarea de noi procese de producere a muzicii/imaginii in miscare si in acelasi timp rafineaza forme de prezentare ce creaza dialogul direct intre muzica si imagine pe scena. Ei acorda egala importanta muzicii si imaginii, folosesc imaginea video ca pe un instrument si trateaza muzica vizual. Fiecare proiect i-a adus mai aproape de idealul de a realiza un produs de fuziune, simbiotic aural/vizual.

Proiectele RECHENZENTRUM sunt realizate in diferite formate, testand posibilitatile si limitarile fiecaruia, adesea implicand cooperarea cu artisti ce activeaza in alte medii/genuri. Uneori lucreaza cu coregrafi si dansatori, imaginea in miscare, proiectata, fiind singura sursa de lumina pe scena, si toate sunetele derivand din interventii live.


Sfidand limitarile contextului, ei performeaza in muzee, festivaluri de muzica noua etc. dar si in diferite cluburi sau festivaluri de cultura underground etc. de la Muzeul Ludvig din Koln la legendarul “Chemichal Suzie” din Hongkong.

Ratiunea de la care au pornit sa lucreze impreuna a fost acea ca nimeni nu parea sa realizeze muzica pe care doreau sa o auda sau video-urile pe care ar fi vrut sa le vada. Reprezentatiile live (improvizationale, uneori iritante alteori melancolice, variind de la placute la agresive) functioneaza ca o forma organica in continua devzvoltare. Pentru acest turneu cei trei au pregatit un program live plin de noutati. Împreuna, cei trei berlinezi dau o noua dimensiune “club-performance-ului”.

________________________________________________________________________________________________________________________

www.rechenzentrum.org

Alte concerte: Iasi (17.10.05), Sibiu (19.10.05) si Timisoara (21.10.05)

În colaborare cu Goethe-Zentrum Iasi si Centrele Culturale Germane din Sibiu si Timisoara