Anaid Art Gallery Raluca ArnautuJoi, 5 martie 2015, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Cutii, sertare și un gibon” semnată Raluca Arnăutu, curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 5 martie – 10 aprilie 2015.

Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, Raluca Arnăutu s-a impus în ultimii ani în spațiul expozițional contemporan prin participarea în cadrul a numeroase expoziții personale și de grup. Consecventă în cadrul demersului său artistic, Raluca Arnăutu a dezvoltat un limbaj plastic propriu.

Proiectul expozițional „Cutii, sertare și un gibon” se conturează în jurul unor cutii și sertare vechi găsite și reinterpretate. Cutiile și sertarele sunt invadate de personaje trunchiate venite dintr-o lume de mult apusă.

Mini-instalațiile construite de Raluca Arnăutu amintesc de obiectele suprarealiste. Artista scotocește prin sertare, prin cutii și își imaginează lucruri. Fiecare obiect, fie că este o pioneză, o panglică veche de catifea sau un fragment dintr-un posibil desen, spune o poveste. Proiectarea propriilor fantasme în cadrul lucrărilor sale este declanșată de întâlnirea întâmplătoare cu obiectul, conducând la apariția unui univers fantastic în care multitudinea de culori dată de materialele diverse și asocierea aparent nefirească de texturi și materialități construiește o lume plină de mister.

Privitorul devine fascinat de această lume imaginară în care se aud foșnete, sunete și un gibon jucăuș care veghează atent.

Anaid Art Gallery vă invită să faceţi o incursiune în arta contemporană de  luni până vineri între orele 11:00 – 19:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00. 

Curator: Diana Dochia