Joi, 30 octombrie, la ora 18.30, la galeria Studio Tommaseo din Trieste, Italia, va fi vernisata expozitia „NOFOCUS/Demo” a artistului Nicolae Comănescu.
Evenimentul este organizat de fundatia Trieste Contemporanea si face parte din seria intilnirilor publicului italian de arta cu artisti
contemporani de mare valoare nu indeajuns de cunoscuti in Italia.
Expozitia va avea loc in perioada 30 octombrie – 15 decembrie 2003 si va fi inaugurata in prezenta artistului Nicolae Comanescu. Participantilor la vernisaj li se va oferi catalogul expozitiei in editie de lux, editat de fundatia organizatoare a evenimentului. Conceptia si textul catalogului apartin Ruxandrei Balaci, sub al carei curatoriat se desfasoara si expozitia.
Nicolae Comanescu va expune la Trieste cele mai recente lucrari ale sale: o serie de printuri ale unor imagini realizate cu o camera video si prelucrate digital. Imaginile surprind instantanee din realitatea citadina carora le-a fost aplicat un efect partial de pixelare.
„Am filtrat realitatea printr-un efect specific mediilor erei post-informationale. Este un filtru des folosit in televiziune si in
mediile digitale pentru a ascunde indentitatea persoanelor sau pentru a nu deconspira coordonatele de timp si spatiu. Dar, mai ales, este asociat cu scenele dramatice, dezvaluirile spectaculoase si declaratiile surprinzatoare. Acest efect este semnalul unei intreruperi bruste a banalului” declara Nicolae Comanescu.
Aceasta expozitie marcheaza evenimentul intilnirii publicului italian cu una dintre cele mai prestigioase semnaturi personale ale artei contemporane romanesti : Comanescu.