Cu suportul ICR New York, artista Mirela Trăistaru va participa la “The Fleiss-Giacummo-McAvoy Second NY Contemporary Art Symposium 2015”, care va avea loc în perioada 16-31 octombrie 2015. Prestigiosul simpozion internațional este organizat de Islip Art Museum, din statul New York, în colaborare cu D. Fleiss & East West Artists International (DFEWA).
Participarea Mirelei Trăistaru la simpozion este în formatul unei rezidențe artistice. Pe perioada rezidenței de la Islip, artista va realiza o serie de picturi inspirate din proiectul său intitulat “Jurnal de artist”. Acest proiect a fost selectat de Dorothea Fleiss (Germania), Beth Giacummo (SUA) șiJessica McAvoy (SUA), curatorii simpozionului. Lucrările realizate de toți artiștii participanți la simpozion vor fi expuse, la finalul rezidenței, la Islip Art Museum (East Islip, NY), dar și în alte locații oferite de parteneri: Patchogue Arts Council Gallery (Bethpage, NY) și Brickhouse Brewery (Patchogue, NY).

Un al doilea eveniment va consta în expoziția personală a artistei Mirela Trăistaru, intitulată “Urmă, umbră, moștenire”, la sediul ICR New York. Vernisajul va avea loc vineri, 16 octombrie, ora 19.00. Expoziția va include câteva zeci de desene. Cu acest prilej, artista va susține un artist talk și își va prezenta lucrările cele mai reprezentative – precum cele din ciclurile “2×20 (prietenii fetiței mele)”, “Flori și florărese”, “Gardens” sau “Backstage” -, sub formă de slideshow și înregistrări video. Expoziția va rămâne deschisă timp de două săptămâni, până pe 30 octombrie 2015.

Mirela Trăistaru (n. 1972, Bistrița) a absolvit Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, apoi Universitatea de Arte „Ion Andreescu” Cluj-Napoca (secțiile de creație vestimentară și pictură) și Masteratul în pictură la Universitatea de Arte București (profesor Ștefan Câlția). A avut numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate, participări la bienalele de la Cairo și Beijing, prezentări de modă și participări în tabere și simpozioane de creație. Se exprimă în multiple tehnici și genuri: pictură, desen, scenografie, body-art, happening, media, obiect, artă monumentală.
Lucrări ale artistei se află în colecții de stat și particulare din Franța, Italia, Danemarca, Olanda, Austria, Germania, Elveția, Ucraina, Serbia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, India, China, Japonia, Coreea de Sud, SUA, precum și în muzeele de artă din Beijing, Cairo și Sângeorz-Băi.
A fost distinsă cu premiile:
2014 – Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici; 2005 – Special Prize of Arte & Arta Foundation – București; 1999 – nominalizată la Premiul pentru pictură, la Art Media Gala, Bistrița; 1999 – Premiul pentru debut, “Magia Modei Festival”, București; 1998 – Marele Premiu al Juriului, Festivalul Național al Filmului de Artă, pentru filmul “Noaptea Sânzienelor”; 1996 – Trofeul Napoca Fashion (ediția a 4-a); 1996, 1995 – Premiul I, Napoca Fashion (edițiile 1-3).

Mai multe informații pe website-ul artistei: www.mirelatraistaru.com.
Resize of LM0_5284
foto Lucian  Muntean
Mirela Trăistaru: artist-in residence
“The Fleiss-Giacummo-McAvoy Second NY Contemporary Art Symposium 2015”
Organized by Islip Art Museum and D. Fleiss & East West Artists International (DFEWA)
October 16-31, 2015

Solo Show: Trace, Shadow, Heritage
Romanian Cultural Institute in New York
Opening: October 16, 2015 @ 7 pm