Galeria Noua va invita miercuri, 31 octombrie, ora 18:00 la vernisajul expozitiei Foto Documente 11 tineri artisti in Balkon si la lansarea numarului 8 al revistei Balkon, numar dedicat Fotografiei

Expozitia Foto Documente – 11 tineri artisti in Balkon abordeaza capacitatea fotografiei de a constitui o marturie despre o anumita perioada, despre un eveniment sau o stare de lucruri si de a fi acceptata in acelasi timp ca obiect artistic.

Exista unele subiecte cu un potential artistic mai mare decit altele? Exista o granita clara intre fotografia documentara si cea de arta? Mai poate constitui fotografia astazi, in zorii erei digitale, o marturie asupra realitatii?

La astfel de intrebari, precum si la multe altele, raspund cu propriile lor intrebari si framintari:

Mircea Cantor
Stefan Cosma
Alexandra Croitoru
Aurora Dediu
Cosmin Gradinaru
Daniel Knorr
Zoltan Kovacs
Nicu Ilfoveanu
Vlad Nanca
Ioana Nemes
Gabi Vanga

Numarul 8 din revista Balkon ii prezinta pe cei 11 fotografi in cadrul rubricii “Balcon” si aduce informatii pretioase pentru cei interesati de fotografie prin intermedierea accesului la materiale – articole, interviuri cu personalitati internationale (filosofi, teoreticieni ai artei si media, artisti, etc.) implicate in dezbateri pe marginea fenomenului fotografic.

Dintre titlurile acestui numar, enumeram doar citeva:

Vilem Flusser: Text si imagine
Miklos Peternak: Triptic fotografic
Andreas Muller-Pohle: nemurirea digitala ( interviu realizat de Marta Nagy si Lajos Adamik)
Iosif Kiraly: Citeva consideratii despre fotografia de arta din Romania
Contact: 11 tineri artisti fotografi
Jean Baudrillard: “Fotografia este ceva foarte frumos, dar acest lucru nu trebuie spus…” ( interviu realizat de Philippe Petit)
Va asteptam la vernisaj!

Adresa: Str. Academiei 15, Bucureşti (vis-à-vis de Universitatea de Arhitectura)