Ce legătură există între arhitectură, planificare urbană şi cât de prietenos este oraşul în care trăim?

Pentru a reuşi să răspundem la o asemenea întrebare, igloomedia va invita la un eveniment special, care are loc miercuri, 8 iunie, la sala ARCUB, începând cu orele 19.00 –  lansarea cărţii “Viaţa între clădiri. Utilizările spaţiului public”, o lucrare de referinţă în domeniul planificării urbane, semnată de cunoscutul arhitect danez Jan Gehl.

Prin convingerile şi activitatea sa de mai bine de 40 de ani, Jan Gehl a reuşit  să schimbe profund calitatea vieţii în Copenhaga, aceasta capitală devenind dintr-un oraş sufocat de maşini (şi de problemele adiacente) un adevărat paradis pentru biciclişti, un spaţiu în care oamenii interacţionează direct şi sănătos cu mediul în care trăiesc.

Prezenţa lui Jan Gehl la Bucureşti prilejuieşte o discuţie necesară, despre cum putem la rândul nostru reda oraşul oamenilor.

Vă invităm aşadar să discutăm – alături de reprezentanţi ai autorităţilor şi ai societăţii civile şi sub ghidajul lui Jan Gehl – despre cât de prietenos este Bucureştiul cu locuitorii săi, să dezbatem modul în care oraşul îşi poate îmbunătăţi calitatea spaţiilor publice, în special a acelora destinate pietonilor şi bicicliştilor, şi mai ales să trasăm câteva direcţii de transformare pentru un Bucureşti uman, care să ne primească cu braţele deschise şi care să nu ne pună piedici la fiecare pas.