Fundatia culturala PROIECT DCM lanseaza incepand cu luna noiembrie a acestui an, programul dans_ro care are ca scop promovarea dansului contemporan romanesc pe plan national si international. In cadrul acestui program, fundatia va realiza materiale informative despre dansul romanesc contemporan (casete video, anuar/catalog, CDrom) si va organiza evenimente care sa faca cunoscut dansul contemporan romanesc atat pe plan national cat si international.
 
In spiritul acestui program, Fundatia DCM a acordat statutul de coregraf-rezident tinerilor artisti Manuel Pelmus si Eduard Gabia, care alaturi de coregraful Cosmin Manolescu vor primi sprijin logistic, material si asistenta manageriala in realizarea si prezentarea creatiilor lor artistice.
 
In continuare, avem placerea de a anunta spectacolele pe care le vor prezenta cei trei coregrafi romani, in lunile octombrie – decembrie 2001:
 
Manuel Pelmus: “Outcome”
26 Octombrie – Fair of Chamber Theaters and Dance, Krakow, Polonia
1 Noiembrie – Festivalul EuroDans, Iasi                                                       
7 Decembrie – Festivalul “El Corpo Latin”, Leeds, Marea Britanie
 
Eduard Gabia: “Batranul de la granita”
27 Octombrie – Zilele Culturii Contemporane Romanesti, Wuppertal, Germania
1 Noiembrie –  Festivalul EuroDans, Iasi
 
Cosmin Manolescu: “Human Zoo” (in colaborare cu Marie Gabrielle Rotie)
30 Octombrie – Winchester , Marea Britanie
1 Noiembrie – Arena Theatre, Wolverhampton, Marea Britanie
 
In luna noiembrie 2001, Proiect DCM va co-organiza prima editie a Platformei Dansului Balcanic, o initiativa regionala care va avea loc la Sofia, Bulgaria si care doreste sa promoveze dansul contemporan in regiunea Balcanilor. In cadrul acestei platforme, dansul contemporan romanesc va fi reprezentat de coregrafii Vava Stefanescu, Mihai Mihalcea, Eduard Gabia, Cosmin Manolescu si Manuel Pelmus care vor prezenta spectacole de dans contemporan si vor participa la o masa rotunda si discutii informale.
 
Pentru mai multe informatii despre spectacolele programate si/sau daca doriti sa primiti in viitor materiale promotionale despre dansul romanesc (care vor disponibile incepand cu ianuarie 2002) va rugam sa ne contacti la nr. de telefon + 401 2125467 sau email: [email protected].
 
Va multumim pentru atentie.
 
Andreea Grecu                                             
co-ordonator program “dans_ro”               
———————————————————
Fundatia culturala Proiect DCM
Calea Victoriei 120, CP 22 – 183
Bucuresti, Romania
tel/fax: + 401 212.5467