Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) vă invită joi 6 iulie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov (Strada Apollonia Hirscher, nr.8), la spectacolul „Julieta”, de András Visky. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Reprezentația se va desfășura în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Școlii de vară de la Brașov, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer (KAS) și Ministerului Educației. Piesa se bazează pe experienţa familiei autorului în timpul regimului comunist din România de la începutul anilor ’60. Împreună cu cei şapte copii, mama sa, Iuliana Visky, a supravieţuit vicisitudinilor unei vieţi chinuite ca urmare a deportării în Bărăgan. În spectacol, personajul este în comă, de unde îşi spune povestea, purtând un dialog cu Dumnezeu de undeva dintre viaţă şi moarte. Piesa tratează poetic povestea acestei experienţe și, în ciuda tematicii sale tulburătoare, nu este lipsit de umor.

Spectacolul „Julieta” se numără printre câştigătorii celei de-a doua ediţii a concursului de proiecte despre istoria comunismului românesc, organizat de IICCMER.

Autor: András Visky

Traducerea: Andrei Dósa

Interpretează: Dana Dembinski-Medeleanu

Scenografia: Zelmira Szabó

Regia: Ramona Iacob

Cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)

Partener: Centrul Cultural Reduta

***

Despre IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în 2005 şi aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea şi analizarea din punct de vedere ştiinţific a perioadei totalitare şi a consecinţelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea şi implementarea unor instrumente educaţionale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile şi drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva şi publica documente referitoare la memoria exilului românesc.

Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: http://www.iiccmer.ro/ sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.