Pe 1 aprilie 2010, într-unul din spaţiile de consum de cultură din Bucureşti lansam site-ul www.revista-atelierul.ro. Au trecut 6 ani de atunci, 6 ani în care am dezvoltat un statut juridic pentru acest proiect, şi anume Asociaţia Atelierul de Creaţie şi am prezentat publicului peste 2800 de articole în domeniul industriilor creative româneşti, interviuri, tutoriale, articole de management, marketing și PR cultural.

Site-ul www.revista-atelierul.ro a devenit o platformă – comunitate activă de networking, promovare, diseminare de proiecte şi inspiraţie, dedicată industriilor creative din România. Confirmarea acestui merit a venit și prin includerea proiectului printre finaliștii la Gala Societății Civile, secţiunile “Artă şi cultură”, “Impact”şi “Durabilitate” şi la Gala Naţională a Voluntarilor, secţiunea “Program”. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor, secţiunea “Artă şi Cultură”.

De 6 ani suntem parteneri media viabili la peste 200 de evenimente culturale desfăşurate la nivel naţional, am creat un site adiacent pentru promovarea evenimentelor colaterale culturii: events.revista-atelierul.ro cu un content de peste 800 de articole.

Pentru că ne plac cifrele, am numărat peste 2.800.000 de cititori la nivel internaţional, care ne-au citit articolele de pe www.revista-atelierul.ro si events.revista-atelierul.ro, 33 de PDF-uri cu informaţii la obiect accesate de peste 78.000 de persoane şi peste 640.000 de impresii, 30.700 de fani pe pagina noastră de Facebook Atelierul, 2500 de contacte în LinkedIn, 1304 de fani pe Pinterest. Ne implicăm (din 2011) în promovarea educaţiei culturale prin evenimentele organizate în diferite orașe din România, protejarea şi valorificarea culturii româneşti şi a reprezentanţilor acesteia.

Participăm anual, din 2013, la târgurile internaţionale de produse de design și bijuterii: Tendence Messe Frankfurt, Ambiente Messe Frankfurt, DaWanda Designmark, Schmuck, Handwerk&design Munchen. Din 2015, participăm la Dutch Design Week, Olanda. De 6 ani organizăm swapurile de Crăciun, de mărţişor, de primavară şi de vară, am fondat premiul anul “Artizanul Anului”, din 2011 până în 2015 am organizat şi gestionat târgul “LaBazar”din cadrul festivalului urban Femei pe Mătăsari, iar în 2011 cu sprijinul AFCN am tipărit 3 numere ale Revistei Atelierul distribuite la nivel naţional.

Prin crearea evenimentelor Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs, organizate în Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara şi Iaşi,  unde au participat peste 120 de creatori de produs, ne-am propus să susținem dezvoltarea industriei creative și promovarea valorilor contemporane românești prin abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură.

Mulțumim că sunteți alături de noi, că ne citiți și ne susțineți prin participarea la evenimentele noastre și astfel, reușim să promovăm și inspirăm designul românesc.

Revista Atelierul79 Revista_Atelierul4- Atelierul Revista Atelierul-5