Aurel Tar – născut în Sebeș, stabilit la București, profesor de desen la Școlile Dârza și Crevedia, pictor, artist cu participări la expoziții și târguri de artă din străinătate, în parteneriat cu Institutul Cultural Român ICR; a făcut mai multe călătorii în Asia, Africa America de Sud. https://aureltar.eu/biography/

La Lupeni Aurel Tar a fost inspirat de pasiunea localnicilor pentru caii de rasă. A făcut o documentare fotografică cu cai și călăreți, după care a pictat o serie de 3 lucrări. Abordarea tehnică este una specifică artistului, care a folosit pe lângă culori acril, nisip și praf de cărbune luat chiar de lângă o bocșă. Cu aceste materiale picturile sale, de dimensiune 60×60 cm, au o textură aparte dar și o legătură evidentă cu oamenii și împrejurimile Lupeniului.

Aurel Tar a luat parte la excursia de documentare, a socializat cu localnicii fiind curios de tradițiile și pasiunile lor. A fost activ și la atelierele cu copiii, cărora le-a dat ocazia să lucreze mpreună cu el anumite etape tehnice, a acordat interviuri jurnaliștilor care ne-au vizitat și a luat parte la toate activitățile din cadrul taberei.

foto Lucian Muntean

Primăria Comunei Lupeni, Centrul Cultural Județean Harghita și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita sunt organizatorii primei ediție a taberei de artă „cărbunart” 2021.

Vernisajul expoziției de final a prima ediții a Taberei de Artă Contemporană “cărbunart” 2021 Lupeni (Farkaslaka) a avut loc sâmbătă, 11 septembrie de la ora 17.00. Lucrările create de artiști vor putea fi văzute în Sala de expoziții în curtea parohială din Lupeni jud. Harghita, timp de o lună. Expun artiștii: Botár LászlóRadu SerbanMarius StanciuJustinian ScarlatescuAurel TarLucian Muntean și invitatul Florin Gherasimhttps://www.modernism.ro/2021/09/15/vernisaj-carbunart-2021/