25-26 mai: va avea loc cea de-a doua ediție a târgului celor mai creative cadouri din România, toate semnate de designeri români.

 

Cea de-a doua ediție Made in RO – Târg de design românesc va face parte din programul de evenimente al Romanian Design Week, festival care se va desfășura în București în perioada 17-26 mai, și va fi unul dintre evenimentele principale ale weekend-ului care va încheia festivalul (25-26 mai).

Evenimentul se va desfășura la Galeria ALCHEMIA (Calea Moșilor nr. 95, zona Armenească), un spațiu în centrul Bucureștiului, decorat artistic și cu accent pe design.

Made in RO – Târg de design românesc este un eveniment care promovează și aduce în atenția publicului obiecte de design, toate create de designeri români. Face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, dedicată designului și creativității românești, și va fi activat și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale. Made in RO expune în diferite locații alternative din București creațiile designerilor din România, cu focus pe design de obiect – zona home deco.

Made in RO – Târg de design românesc este organizat de DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original, de foarte bună calitate.

“Marele atu al evenimentului nostru, pe lângă o selecție riguroasă, în cunoștință de cauză, a designerilor, este că vine la pachet cu platforma Designist.ro – Concentrat de idei fine, care susține editorial acești creatori încă de la lansarea sa, în decembrie 2011. Succesul primei ediții a fost strâns legat de faptul că publicul care a venit să le vadă și să le cumpere creațiile făcuse deja cunoștință cu ei prin intermediul site-ului, le citise poveștile și venea să le admire colecțiile, să le atingă, să le facă cadou unei persoane dragi, pentru care contează semnătura designerului”, ne spun Elis Popescu și Mădălina Georgescu, cele care coordonează site-ul www.designist.ro

 

Această ediție inaugurează “Best Design Made in RO”, competiția târgului Made in RO, care va premia cel mai reușit obiect de design lansat în cadrul târgului și special creat pentru acest eveniment. Premiul, oferit de Designist & HoneyWood, va fi o călătorie designish pe perioada unui festival de design din Europa, și va fi oferit în seara de 25 mai, în cadrul petrecerii Made in RO, dedicată designerilor și arhitecților din România, precum și antreprenorilor din industriile creative.

Tema acestei ediții este “Motive tradiționale românești în designul contemporan”, ocazie cu care designerii selectați să participe vor lansa colecții noi, prezentate în premieră cu ocazia acestui eveniment.

Secțiunile târgului: DESIGN DE OBIECT • GRAPHIC DESIGN • DESIGN TEXTIL • DECORAȚIUNI & ACCESORII

Vor expune următorii designeri: The Awesome Project, Ciprian Vrabie, Culture Soup, Lightsquare, Lemps, Martine Claessens, Cai verzi pe pereți, Alina Turdean, The Craft LAB, Alexandra Constantinescu, ArhiDot Design, 11am architects, Mihai Stamati, Una ca Luna, Wamps, Mihaela Ivana, Sucita Goodies, Alin Teglaș, Iutta, Atelierele Hărniciei.

 

Când: 25-26 mai

Unde: ALCHEMIA, str. Calea Moșilor nr. 95 (zona Armenească)

Facebook event aici.

Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro.

 

Eveniment susținut de HoneyWood (www.honeywood.ro)

Cu sprijinul: Alchemia, Veioza Arte, Madame Lucie, BioBeauty, Neuhaus

Parteneri media: Radio Guerrilla, Igloo, ELLE Decoration, Șapte Seri, Atelierul de Proiectare, Zeppelin, All Hollow, Decât o revistă, Totul despre mame, TV City, Bookaholic.ro, SUB25, The Vandalist, Modernism.ro, Hot City, Orasul meu, Mixtopia, Ginger Group, Plăcerile lui Noe, bazavan.ro, La Blouse Roumaine, Institute The Magazine, Neaparat.ro, ELLE, Avantaje, Unica.

 

Persoane de contact, pentru mai multe informații:

Elis Popescu – [email protected]
Mădălina Georgescu – [email protected]

——————————

Despre DESIGNIST.RO

Designist.ro este cel mai proaspăt website din România care îți prezintă design, arhitectură, trend-uri, lifestyle, branduri locale și internaționale – tot ce te inspiră în materie de design. Este un concentrat de idei fine care vine să completeze o zonă mai puțin explorată din media online românească și să promoveze în primul rând creatorii români, pentru că multe idei frumoase vin din România, însă prea puțină lume le cunoaște. Designist.ro își propune să educe gusturi, să încurajeze inițiative și să ofere o alternativă posibilă în peisajul românesc. Dă deoparte formula “la noi nu se poate”, pentru că au început deja să se întâmple lucruri care demonstrează exact contrariul. www.designist.ro