Galeria AnnArt deschide joi, 16 ianuarie o nouă expoziție de grup Unfolding Natures ce își propune contextualizarea dinamicii dintre artist si natura ce reprezintă pentru acesta o sursă inepuizabilă de inspirație, încercând să descifreze ambiguitatea ontologică pe care omul o trăiește în această dublă postură de spectator și creator.

Prin căutările lor, Cătălin Bădărău, Alexandru Dascălu, Ilie Duță, Miholcsa David Lehel, Diana Oană, Ana Petrovici-Popescu, Diana Popuț, Augustin Răzvan Radu și Marcel Rusu surprind acest dans al echilibrelor fragile și al reconcilierilor subtile dintre om și natură, marcând un spațiu în care nevoia de armonie și dorința de control se dezvăluie în toată complexitatea lor.

Expoziția Unfolding Natures este deschisă publicului, de marți până vineri, în intervalul 13:00-19:00, sau sâmbătă de la 11.00 la 16.00, până pe data de 01.03.2025.

“Această dublă ipostază a artistului – vulnerabil în fața vicisitudinilor și capriicilor naturii, dar care “smulge materia primă din natură” ca să creeze o lume nouă – evidențiază faptul că omul este “o ființă a intervalului, suspendată între tot și nimic”.
 …
Prin creație, omul își găsește sensul sau atenuează acel sentiment de gol interior în fața nevăzutului, mereu infinit, arta  devenind astfel un spațiu al dialogului constant și al transformării reciproce între acesta și natura să. De fapt, în acest dans între separare și reîntoarcere la natură, artistul trăiește paradoxul unei condiții ambigue: este atât subjugat de natura care îl definește, cât și agentul unei lumi pe care încearcă să o controleze, să o modeleze în conformitate cu dorințele sale. Chiar și în momentul în care își impune propria viziune asupra lumii, creatorul nu poate scăpa de dinamica naturii care îi modelează profund gândirea, inspirația și actul creativ. Acest dialog reflectat în artă devine un proces de negociere continuă. Cu fiecare lucrare din această expoziție, putem înțelege mai bine acest limbaj tăcut al devenirii, în care creația nu este un produs finit ci o o perpetuă reîntoarcere la origini.”

Cristina Chirilă, curatoare

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.