Expoziția PERSONA 2024/3 organizată de UAPR/ filiala ALBA va avea vernisajul în 10 iulie ora 18.00 la Galeria de Artă Alba Iulia.

Artiști expozanți: Alexandra Constantinescu, Daniela Burnete, Florin Magda, Mihai Ariciu, Roxana Ionescu.

Derivând din latină și cu aplicabilitate multiplă în prezent, (mască, spațiu virtual, voce narativă sau identitate socială) termenul persona își asumă rolul de a nara, reflecta pe o temă dată. Acest proiect artistic aflat deja la a treia ediție, grupează artiști cu specializări diferite (sculptură, pictură, ceramică, instalație). Tema evenimenului se materializează într-o analiză personală a fiecărui artist a spațiul social și personal actual. Pentru a descrie acest proiect, putem folosi cuvinte cheie: a digera, a se digera, expunere, consum, introspecție, algoritm. Tehnicile de lucru și temele abordate sunt specifice fiecărui artist, astfel că, însumate, lucrările devin reflexii ale unor abordări plastice personale. Actul creativ proiectează în zona imaginarului, perceperea unui mediu existent care se materializează în concepte artistice proprii. Modul în care fiecare artist prelucrează și tratează o informație se concretizează în formă plastică distinctă și cu aplicabilitate în zona contemporană a artei.
Compunerea într-un spațiu dat a lucrărilor devine proces interesant și inedit iar alăturarea artiștilor pe simeză are în vedere tocmai acest deziderat: sublinierea personalității artistice a fiecăruia.


Pentru vizitarea expoziției puteți suna la numărul de telefon 0729819484.