Universitatea Națională de Arte din București (UNARTE) are plăcerea de a anunța participarea la evenimentul cultural de anvergură Noaptea Muzeelor, printr-o inițiativă unică și vibrantă: Noaptea Atelierelor.

Într-o noapte când cultura nu doarme, atelierele UNARTE își deschid larg porțile pentru a vă invita într-o lume unde creativitatea și arta se întrepătrund cu viața studențească. Vizitatorii vor avea oportunitatea rară de a explora spațiile unde se formează viitorii artiști, de a asista la procesul creativ și de a interacționa direct cu studenții și profesorii care sunt inima pulsantă a universității.

Programul Noaptea Atelierelor include:

  • Tururi ghidate ale atelierelor, unde veți putea observa studenții la lucru și veți afla secretele din spatele tehnicilor artistice.
  • Demonstrații live de pictură, sculptură, și multe alte forme de artă.
  • Expoziții speciale cu lucrări ale studenților, care vor ilustra diversitatea și bogăția talentului din cadrul UNARTE.
  • Dialoguri deschise cu artiștii, o ocazie de a pune întrebări și de a înțelege mai bine filosofia care stă la baza actului creativ.

Evenimentul Noaptea Atelierelor este o celebrare a artei în cea mai pură și accesibilă formă a sa. Este o invitație de a păși dincolo de ușile atelierelor și de a descoperi magia care transformă ideile în opere de artă.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături în această aventură nocturnă, unde arta nu doarme niciodată!

Despre UNARTE: Universitatea Națională de Arte din București este un bastion al educației artistice din România, cultivând generații de artiști care contribuie la patrimoniul cultural național și internațional. Cu o tradiție îndelungată și o viziune modernă, UNARTE îmbrățișează inovația și experimentul, pregătind studenții să devină creatori de frumos și sens într-o lume în continuă schimbare.