Adrian Buda (BDDA, MA, II) Signs of Resistance Against the Habit/

Ioana Popescu (Grafică, BA, III) În vizită la Benjamin 

Cea de-a XII-a ediție a competiției de proiecte expoziționale individuale Expo Maraton 2024, va debuta joi, 09.05.2023, ora 19.00 în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca, cu prima întâlnire expozițională în care publicul va putea vedea lucrări semnate de Adrian Buda (BDDA, MA, II) și Ioana Popescu (Grafică, BA, III).  Expo Maraton 2024 este organizat de Asociația Universitart a UAD Cluj-Napoca, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei și ASUAD cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Local.

Expoziția cu titlul Signs of Resistance Against the Habit a tânărului artist Adrian Buda urmărește diferitele modalități de rezistență împotriva obișnuinței, de înțelegere a importanței de asumare, interogare și descoperire constantă a așa ziselor elemente banale ce compun cotidianul. Totodată, proiectul încearcă să răspundă la o serie de întrebări Care sunt procesele ce ne definesc comportamentul și de unde provin? De ce acționăm într-o anumită manieră, în anumite contexte?

În vizită la Benjamin, proiectul realizat de Ioana Popescu, izvorăște din experiența personală, a anilor de adolescență, conectată cu tulburarea disociativă – un mecanism de apărare al minții ce blochează amintiri neplăcute și o împinge să își creeze o realitate proprie, imaginară, ireală. Din acest spațiu în care realitatea se întrepătrunde cu imaginația și visul pe un fond de suferință, în care gândirea magică continuă cu mult peste limita de vârstă, Benjamin răsare ca o rememorare a acelor ani.

Marele premiu al competiției din acest an va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Veneția și se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă așteaptă să participați la evenimentele lunii mai și să decideți câștigătorul marelui premiu.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local

Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Institutul Polonez București, Galeria Quadro Cluj-Napoca, Matca Art Space, Sector 1 Gallery București, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara, Borderline Art Space Iași, Fundația Cosmic House Cluj-Napoca, Galeria White Cuib Cluj-Napoca

Parteneri media: Modernism.ro