Artiști: Matei Bejenaru, Ioana Cîrlig, Aurora Király, Iosif Király, Delia Popa
Vernisaj: 9 Mai, 19:00
AFAR Talk 4/ ora 19:00 – Curatorul William Ewing în dialog cu artistul Iosif Király

Locație: Anca Poterasu Gallery
Strada Popa Soare 26, București

Discuția dintre curatorul William Ewing și artistul Iosif Király va fi centrată pe fotografie – pe trecutul său bogat, prezentul turbulent și viitorul (sau viitorurile) incert(e). În continuarea dialogului va avea loc deschiderea expoziției de grup Ecology of the After Life.

Galeria Anca Poterașu prezintă Ecology of the After Life, o expoziție care se concentrează în jurul unor întrebări recurente și obsesive despre existența umană, știință, rezistența naturii și ecourile acțiunilor noastre.

Expoziția servește ca o metaforă pentru regenerarea vieții în ansamblul ei, explorând nu doar existența umană, ci și conexiunile complicate dintre organismele care susțin viața pe Pământ. De la peisajele Aurorei Király la reflecțiile introspective ale Deliei Popa, la confuzia dintre realitate și fantezie ale artistului Iosif Király la documentarea minelor de cărbune din seria de fotografii ale Ioanei Cîrlig și la cronicile lui Matei Bejenaru despre spații uitate, Ecology of the After Life contemplă interconectarea ființelor vii.

Textul curatorial integral: http://www.ancapoterasu.com/…/Ecology-of-the-AfterLife…

Acest talk este organizat de ARAC și Goethe-Institut București în cadrul proiectului AFAR Network.

Proiectul Rețeaua de Rezidențe ”Artiști pentru Artiști” este co-finanțat de Uniunea Europeană și își propune să îmbunătățească mobilitatea artiștilor vizuali contemporani și a curatorilor, contribuind la crearea de oportunități sporite pentru femeile din domeniul artelor, în cele patru țări europene partenere – România, Germania, Croația și Austria. Proiectul este coordonat de Asociația Română de Artă Contemporană (ARAC) împreună cu cei trei parteneri de consorțiu – Goethe-Institut, Asociația Croată a Artiștilor Plastici și Künstlerhaus Viena. www.afarnetwork.com

Proiectul Rețeaua AFAR este co-finanțat de Uniunea Europeană: “Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autoarei (autoarei) și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene”. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.”

Graphic design: Anamaria Grigor