SALONUL DE PRIMĂVARĂ AL ARTEI NAIVE

Vineri, 29 martie 2024, ora 13.00, la Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, se va desfășura cea de-a XXXIII-a ediție a „Salonului de Primăvară al Artei Naive”, eveniment de tradiție organizat în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău, devenit în timp un punct de referință pentru promovarea și celebrarea artei naive în România.

O longevivă colaborare instituțională care așază în spațiul cultural al țării creațiile artiștilor naivi, în cea mai autentică și neîngrădită formă de exprimare artistică. „Salonul de Primăvară al Artei Naive” aduce în atenția publicului peste 100 de lucrări de artă plastică (pictură și sculptură), purtând semnătura zecilor de creatori din diferite județe ale țării – Mureș, Vrancea, Maramureș, Bacău, Ilfov, Iași, Brăila, Caraș-Severin, Dâmbovița. Fiecare lucrare este o poveste în sine, o oglindire a lumii pline de farmec și inocență, unde tradițiile și obiceiurile românești renasc.

Juriul, alcătuit din personalități artistice din domeniu și prezidat de prof. dr. Aurel Stanciu, va decide asupra celor mai valoroase lucrări, care vor fi răsplătite cu premiile acordate de cele două instituții organizatoare.

Ca o continuitate a demersului de promovare a artei și tradițiilor românești, parte a moștenirii culturale, programul zilei va cuprinde recitalul Grupului instrumental al Ansamblului folcloric „Busuiocul” Bacău, partener tradițional al acestui eveniment, și lansarea de carte „Patrimoniul Cultural Imaterial al județului Bacău, I. Meșteșuguri”, de Feodosia Rotaru, specialist în etnografie, o lucrare de cercetare și documentare ce va fi prezentată de istoricul de artă Iulian Bucur.

Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.