DIALOG ȘI INCLUZIUNE SOCIALĂ – MODELUL NA LAGA’AT

30 octombrie – 1 noiembrie 2023

Pe parcursul celor trei zile, Teatrul Evreiesc de Stat va găzdui și va aduce în atenția publicului spectacole de teatru, workshop-uri și ateliere senzoriale menite să prezinte în premieră în România modelul Na Laga’at din Israel – companie de teatru unică în lume, formată exclusiv din actori cu dizabilități de vedere și auz, ce are ca activitate permanentă incluziunea socială și accesibilizarea activităților culturale diverse pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul „Dialog și incluziune socială – modelul Na Laga’at” își propune să schimbe percepțiile, prejudecățile și să conecteze comunități, facilitând prin dialog și arta spectacolului acceptarea, incluziunea și comunicarea între ceea ce înseamnă în accepțiunea generală normalitate versus dizabilitate.

Evenimentele culturale vor fi susținute în România cu sprijinul CEC Bank, în parteneriat cu Alt F.E.L. Society-Alternative Free Education and Learning.

Programul evenimentelor:

Luni, 30 octombrie

• ora 10:00-13:00 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adresează actorilor și studenților la actorie, cu și fără dizabilități de vedere și auz. Caracterul inedit al atelierului constă în experimentarea actului artistic prin privarea de simțul văzului.

• 0ra 17:00 – Deschidere oficială și prezentare Na Laga’at

• Ora 18:00 The Warden of Block 11 – spectacol de teatru, realizat de actori cu dizabilități de vedere

Marți, 31 octombrie

• ora 10:00-12:00 Atelierul simțurilor – workshop – prezentarea de către actorii Na Laga’at, privați de simțul văzului sau al auzului, a modului lor de interpretare, șI experimentarea acestuia.

• ora 12:00-13:30 The Warden of Block 11 – spectacol de teatru, realizat de actori cu dizabilități de vedere

• ora 15:00-18:00 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adresează actorilor și studenților la actorie, cu și fără dizabilități de vedere și auz. Caracterul inedit al atelierului constă în experimentarea actului artistic prin privarea de simțul văzului

• ora 18:00-19:30 Degustare de ciocolată în întuneric – workshop realizat sub îndrumarea unui ciocolatier profesionist și a unui instructor nevăzător.

• ora 20:00-21:30 Degustare de ciocolată în întuneric – workshop realizat sub îndrumarea unui ciocolatier profesionist și a unui instructor nevăzător.

Miercuri, 1 noiembrie

• ora 10:00-12:00 Atelierul simțurilor – workshop – prezentarea de către actorii Na Laga’at, privați de simțul văzului sau al auzului, a modului lor de interpretare, șI experimentarea acestuia.

• ora 12:30-15:30 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adresează actorilor și studenților la actorie, cu și fără dizabilități de vedere și auz. Caracterul inedit al atelierului constă în experimentarea actului artistic prin privarea de simțul văzului.

• ora 18:00-19:30 Olărit în întuneric – workshop experimental, realizat sub îndrumarea unor instructori nevăzători.

• ora 20:00-21:30 Olărit în întuneric – workshop experimental, realizat sub îndrumarea unor instructori nevăzători.

Accesul la toate evenimentele este gratuit, pe baza înscrierii nominale la adresa de e-mail [email protected].