„Hadopelagic”

The Cosmic House Gallery, Str. General Eremia Grigorescu, nr. 106

Vernisaj: 25 August 2023, ora 17.00

Expoziția Hadopelagic aduce în prim-plan un dialog sensibil despre traumă, procesul de depășire a momentului traumatic și importanța discutării deschise a subiectului. Evenimentul va prezenta lucrările a doisprezece artiști emergenți: Elena Daniela Acatrinei, Sabrina Dâscă, Anda Gherman, Andreea Grigoraș, Eva Luca, Miholcsa Dávid-Lehel, Ida-Anamaria Olteanu, Adina Oros, Iulia Dana Pușcașu, Anouk Șerban, Szilágyi Imola și Șofrac Maria-Elena, a căror practici artistice variază de la pictură, sculptură și grafică la design textil, artă video și instalație.

Zona hadală este caracterizată de presiune extremă, temperaturi scăzute și întuneric profund, fiind populată de ființe ce s-au adaptat la condițiile din această parte a oceanului. Termenul Hadopelagic provine din cuvântul grecesc Άιδης (Haidēs), Hades, lumea subpământeană din mitologia greacă clasică.

Evenimentul face parte dintr-un proiect Erasmus Plus – „Entrepreneurial Skills for Young Artists”, co-finanțat de Uniunea Europeană, coordonat de către Fundația Cosmic House și Ab Ovo Egyesület, din Ungaria. Proiectul, care se întinde pe o durată de 16 luni, își propune să ofere beneficiarilor cunoștințe antreprenoriale adaptate domeniului artelor pentru asigurarea unui început de carieră coerent, prin implicarea acestora în 8 ateliere susținute de către specialiști din domeniul culturii și finanțelor. Totodată, la sfârșitul proiectului, cei 12 artiști își vor expune lucrările în cadrul unei rezidențe artistice la Budapesta.

Expoziția „Hadopelagic” este organizată de Fundația Cosmic House și va avea loc în perioada 25.08 – 03.09.2023. Vernisajul expoziției va avea loc la Galeria The Cosmic House, pe data de 25 august, începând cu ora 17:00. Expoziția “Hadopelagic” este realizată în colaborare cu Asociația Polyhedron, o organizație culturală dedicată promovării artei vizuale contemporane.