În perioada 30 august-29 septembrie 2023, Elite Art Gallery găzduiește expoziția artiștilor care au participat în cadrul rezidenței artistice de la Balcic din acest an.

Evenimentul este intitulat  Balchik Art Residency și celebrează 20 de ani de desfășurare neîntreruptă a taberei „Pictori de azi la Balcic‟, proiect inițiat de Asociația Elite Art Club UNESCO. Expoziția reunește lucrările artiștilor: Eugen ALUPOPANU, Andreia CIȘMAȘIU, Adrian CRÎȘMARU, Rodica CRÎȘMARU, Alexandra FLOAREA, Andreea Gabriela TUDOR, Bogdan SASSU. Vernisajul va avea loc pe data de 5 septembrie, ora 18.00.

„Tema Balcicului a creionat activitatea Asociației Elite Art Club UNESCO timp de 20 de ani, reușind să ofere unui număr de peste 250 de artiști români șansa să fructifice moștenirea unui spațiu geografic care îmbină fluxul istoric cu spiritul contemporan. Cu ambiția de a susține un demers cultural, proiectul a strâns în jurul său artiști din diferite generații, provocându-i să participe la un experiment ce măsoară și confirmă energia și forța de inspirație a locului.
Ediția din acest an nu-și dezminte menirea, rezidența încurajând spiritul ludic, libertatea de exprimare și bucuria de a sintetiza văzutul. Artiștii participanți au acceptat să redescopere Balcicul prin intermediul picturii și au așternut pe pânză elemente desprinse din natură, figuri și personaje emblematice locului, precum și compoziții cu o deosebită încărcătură simbolică. Lucrările expuse deschid porți de cunoaștere, oferă motive de meditație și stârnesc curiozitatea prin viziuni diferite asupra unei singure teme descusute temeinic de mari maeștri ai școlii românești de artă, dar și de generațiile ulterioare. Prin definiție, Balcicul cultivă sensibilitatea pentru emoția locului, marcat de istorie și tradiție, învăluit de vrajă și binecuvântat de rugăciune”. Ana Neagoe, Curator

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale. Sunt înfățișate publicului noi forme de exprimare artistică, abordări novatoare, proprii artei contemporane, dar și valori deja consacrate în spațiul cultural românesc. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

Proiect desfășurat cu sprijinul: 4U Travel, Dvoreca Balchik și Fundația Regală Margareta a României
Mulțumim Cramei Histria care va îmbogăți experiența invitaților la vernisaj cu un vin de excepție.
Parteneri Media: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Empower Artists, Modernism, Radio România Cultural, TeenPress, Zile și Nopți, Aici a Stat, Fundația Anonimul, Ella Congress&Events