Elite Art Club UNESCO lansează pe data de 1 august un apel de înscrieri pentru o serie de 5 workshop-uri și 4 ședințe de Q&A menite să familiarizeze artiștii români cu procesul artei generative.

Proiectul, cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN), se axează pe cercetarea, creația artistică și educația în arta generativă în România. Acesta se va desfășura prin intermediul unor evenimente precum workshop-uri specializate și creații colaborative, menite să încurajeze dezvoltarea artistică și dialogul deschis între public, artiști profesioniști și tineri. Echipa proiectului este formată din artiști cu experiențe variate: Alex Manea din România și Shaul Tzemach din Israel. Prin intermediul proiectului, 15 tineri vor beneficia de 5 ateliere gratuite și 4 sesiuni de Q&A susținute de artistul israelian Shaul Tzemach. La finalul sesiunilor de curs, în perioada 9-19 octombrie 2023, ARCUB va găzdui expoziția tinerilor implicați în proiect și lucrarea creată de cei doi protagoniști.
Call-ul se adresează tuturor artiștilor vizuali, indiferent de secție sau instituție de învățământ artistic activă pe plan național. Atelierele, cu o durată de 8 h/zi, se vor ține la București, în primele weekend-uri ale lunii septembrie la Elite Art Gallery (Piața Națiunilor Unite, Nr. 3-5).

Program workshop-uri:
9-8 septembrie/ 8h de curs pe zi                                                  
16-17 septembrie/ 8h de curs pe zi
23 septembrie/ 8 h de curs
24 septembrie – întâlnire Q&A la Elite Art Gallery
29 septembrie – întâlnire Q&A pe Zoom
5 octombrie – întâlnire Q&A pe Zoom
9 octombrie – întâlnire Q&A și amenajare expoziție la ARCUB

Scopul atelierelor este de a exersa tehnici de generare a valorilor, a formelor și a funcțiilor cu scopul creării de imagini vizuale. Astfel, programul atelierelor își propune să aprofundeze înțelegerea elementelor componente, transmiterea datelor, a interfeței și a diferitelor modalități de prelucrare a imaginii. Rezultatul poate lua forma animației în timp real, a instalației interactive, a unei diagrame de proiecție sau poate fi prelucrat în format tipărit și decupat pe hârtie.

Accesul este gratuit pentru participarea la evenimentele din cadrul proiectului NextGeneration, iar înscrierile se pot face în perioada 1 august – 1 septembrie 2023 completând formularul online, valabil pe site-ul: https://eliteart.org/nextgeneration/  sau pe adresa: [email protected]
Tel:0748100280.

Despre Elite Art
 
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
 
Proiect realizat în parteneriat cu ARCUB și Fundația Regală Margareta a României.