LOOK INSIDE / PARCUL ARTELOR 2023

Departamentul Pictura / Aleea Parcului Nr. 2

Curator: Andrei Ciurdărescu

Asociația Departamentului Pictură Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca,vă invită joi, 20 iulie 2023, să participați la vernisajul expoziției LOOK INSIDE, care va avea loc de la orele 18:00 în Pavilionul Departamentului Pictură UAD, Parcul Central, Cluj-Napoca.

Expoziția ,,LOOK INSIDE vine ca o continuare a celor  două expoziții organizate anterior de Asociația Departamentului Pictură, proiecte care consturează  o imagine a fenomenului artistic local.

Tradiției picturii clujene este interdependentă  de programul și activitatea  Universităţii Artă și Design Cluj-Napoca.  În contextul istoric al tradiției pedagogice şi ca o continuare organică a expoziţiilor precedente, Asociația Departamentului Pictura propune o expoziție a artiștilor profesori activi.

Expoziția reunește lucrări din ultimii ani ale pictorilor: Ioan Aurel Mureșan, Nicolae Man, Florin Ștefan, Ioana Olăhuț, Ioana Popa, Dan Măciucă, Anca Bodea, Szabolcs Veres, Andrei Ciurdărescu, Andrei Ispas, Călin Dumitrașcu, Mathias Bar.

Textul-program al Danei Altman evidenţiază legăturile invizibile dintre artişti: „Această expoziție ne prezintă o altă latură a unor persoane pe care studenţii lor i-au întâlnit pe coridoare și în ateliere. Ne arată partea ascunsă pentru prima care a existat înainte de rolul lor de educatori și va exista şi după ce acesta se va încheia. Ne arată pentru prima data în această formula o secvență a unui flux creativ și o privire în interior, o revelație a unui necunoscut care a existat întotdeauna.”

Expoziția reprezintă o oportunitate pentru publicul local de artă de a-i vedea pe cei care lucrează în frumosul edificiu al Departamentului Pictură al UAD,

Proiect „Parcul Artelor 2023” în parteneriat cu Primaria şi Consiliul Local Cluj-Napoca

Adresă: Aleea Parcului Nr. 2, din Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj-Napoca.

Orar: 07.20.2023 – 24.09.2023, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00- 19:00.