Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în cadrul expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu nr.8, în perioada 20 iulie – 11 august 2023, expoziția de bijuterie contemporană Călătoria, a artistei Casandra Maria Iosub. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 20 iulie 2023, la ora 18.30.

Conceptul de design original al Casandrei Iosub combină rafinamentul și eleganța metalelor prețioase (aur, argint) cu duritatea pietrelor naturale (diamante, rubine, smaralde), deseori neșlefuite, într-un contrast care evocă fragilitatea, frumusețea, dar și tăria caracterului feminin. Sursele sale de inspirație se regăsesc în tot ceea ce ne înconjoară, obiecte, oameni, natură ș.a.

De formație jurnalist, Casandra Iosub a devenit pasionată de domeniul artistic încă din facultate, fapt pentru care a ales să studieze, după absolvire, la prestigioasa British Academy of Jewellery.

Din 2008 a început o serie de călătorii în Asia, care au marcat începutul carierei sale de designer de bijuterii. A fost în China (Beijing, Shanghai, Yiwu, Guangzhou și Hong Kong), unde a descoperit importanța procesului de creație, după ce a vizitat câteva companii cu care, ulterior, a început o colaborare de lungă durată. Această importantă experiență a generat alte călătorii în India (Delhi, Jaipur și Agra, în 2012), iar apoi în Thailanda, călătorii care i-au oferit o nouă perspectivă asupra acestei industrii creative.

În timpul studiilor sale, în anul 2019, a primit recunoașterea ca bijutier la un prestigios concurs Erasmus – The Future is Our Jewel Online Exhibition Air, organizat de British Academy of Jewellery, Marea Britanie.

https://instagram.com/cassandraiosub?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

https://www.facebook.com/cassandramariarusu