Ready, Start, Go!

În fiecare vară, Universitatea Națională de Arte București prezintă următoarea generație de creatori prin intermediul expozițiilor absolvenților de licență și master ce demonstrează puterea și posibilitățile nesfârșite ale artei contemporane de a crea conținut, metaforă, plasticitate.

În acest an, UNARTE, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România și Casei Oamenilor de Știință din cadrul Academiei Române, demonstrează talentul masteranzilor clasei prof. univ. dr. Petru Lucaci în expoziția ”Ready, Start, Go!”, organizată în cadrul Galeriilor de Artă ale Academiei Române.

”Ready, Start, Go!” reprezintă evenimentul care celebrează realizările masteranzilor pe parcursul celor doi ani de studiu artistic, alăturându-se manifestărilor artistice similare desfășurate în numeroase galerii bucureștene ce promovează arta absolvenților UNARTE.

Expoziția prezintă proiectele a 13 absolvenți: Ion Alexandru, Valentin Alexe, Iana Bradu, Adelina Cîmpeanu, Ioana Cristodorescu, Bianca Culuș, Bianca Ferăstrău, Liana Herea, Cristina Ioniță, Marta Mattioli, Norica-Ioana Popescu, Matei Ștefan, Andreias Welther, ale căror abordări extrem de diferite arată modul în care practica lor artistică este influențată de experiențele personale și perspectivele individuale asupra vieții în contextul post-pandemic. Cu siguranță publicul va fi încântat să interacționeze cu ideile, conceptele, formulele plastice care dau viață acestor soluții vizuale diferite, dar care creează un ansamblu unitar prin diversitatea afișată. Acest lucru, reprezintă, de fapt, importanța educației plastice: formarea de individualități clare și nu a unor creatori ce preiau marca artistică a profesorului.

”Ready, Start, Go !” reprezintă de fapt pulsul tinerei generații, combinația explozivă a individualităților și multitudinilor de perspective, ale căror mesaj clar este acesta: noi suntem artiști și vrem să facem artă. Oferind publicului o varietate de rezolvări plastice, expoziția este un simbol al parcursului creativ al celor 13 masteranzi, o călătorie în care se formează/ distrug tipare, rutini, dar se și cartografiază destine.
Diana Roman, critic de artă