9 iunie – 23 iulie 2023

Sumar: Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 9 iunie – 23 iulie 2023 expoziția „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”

Titlul:  „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică”

Organizator: Muzeul de Artă Brașov

Partener: Dr. Josef Böhm, Germania

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Eveniment: Vernisaj, 9 iunie 2023, ora 18.00

Vizitare: marți – duminică, 10.00-18.00

Expoziția „Modernism și avangardă. Arta transilvăneană interbelică” reconstituie evoluția artei plastice din Transilvania în perioada interbelică prin intermediul lucrărilor (pictură, grafică, sculptură) realizate de 21 de artiști activi în Transilvania în această perioadă. Lucrările au fost selectate din patrimoniul Muzeului de Artă Brașov (Mattis-Teutsch János, Hans Eder) și din colecția Dr. Josef Böhm, Germania.

Expoziția  evidențiază caracteristicile proprii artei plastice din Transilvania, prin care s-a individualizat în cadrul artei românești interbelice. Câte o secțiune a expoziției este dedicată reprezentanților de frunte ai artei brașovene interbelice, Mattis-Teutsch János și Hans Eder, dar și lui Henrik Neugeboren (Henri Nouveau), compozitor, pictor și poet, născut la Brașov, dar stabilit la Paris, artiști prin care a fost resimțită puternic influența avangardei europene, punând în evidență caracterul particular pe care centrul artistic Brașov l-a avut în cadrul mișcării artistice din Transilvania.

http://www.muzeulartabv.ro/ro/activitati-muzeu/expozitii-temporare/incurand/

Urmăriți activitatea Muzeului de Artă Brașov și pe platformele social media!

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov

Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/