Expoziție solo Bica Natalia Veronica

 ,,The diary of a Sleeping Muse”

… Casa cu Iederă …

Începând de marți, 6 Iunie 2023, ora 19:00 sunteți invitați la Casa cu Iedră din Timișoara (Bulevardul Corneliu Coposu 5, 300552) unde va avea loc vernisajul expoziției The diary of a Sleeping Muse a artistei vizuale Bica Natalia Veronica.

Evenimentul este curatoriat de Veronica Toma

Natalia Bica este o artistă cu studii în arte vizuale și un doctortat axat pe tehnicile gravurii tradiționale și experimentale. Ea trăiește la Timișoara și profesează în sistemul preuniversitar. În ceea ce privește formarea artistică și didactică a absolvit toate stagiile profesionale. Lucrările artistei evocă o stare de spirit melancolică și se identifică prin dinamica fragmentelor grafice lineare sau spontane, siluete și exaltări cromatice fuzionând metodele tehnice  personale dezvoltate în ultimii ani.

Forme, siluete, fizionomii integrate într-un registru stilistic propriu recontextualizează un dialog atemporal prin calitatea gestuală a grafismelor. Imaginea vizuală rezultată în urma demersului creativ este o fuziune dintre grafică de șevalet și modelaj. Reprezentările grafice reductive de portretizare sintetizeză trăsătuile chipului printr-o linie gestuală.

Modelajele miniaturale printr-o repetivitate oarecare a expresiei chipului inspirat de sculptura lui Constantin Brâncuși, Muză adormită inserate în câmpuri cromatice și acromatice creeză senzația unor mici puncte care leviteză în spațiul expozițional ca mai apoi din apropiere să descoperi fizionomia chipului. Evoluția formelor caracterizate prin trecerea de la o operă către alta, reflectă procesul de „alterare” a semnificațiilor, devenind metaforic o călătorie a imaginii, așa cum însuși Dan Grigorescu menționa în Aventura imaginii, dar care în același timp reflectă și apropierea de mijoacele contemporane specifice postmodernismului și anume de conceptul d`après.

lumină, umbră, tangibil, intangibil

Expoziția va fi deschisă publicului până în data de 18 iunie 2023, program de vizitare fiind de luni până vineri între orele 12:30 – 17:30.

https://www.instagram.com/__natalia__bica__/