Joi, 30 martie, ora 18:00, vă așteptăm la o nouă expozitie de pictură semnată Sorin Ilfoveanu, prilej de reîntâlnire cu temele dominante ale artei sale ce vin parcă dintr-un univers al tihnei, dintr-un prezent continuu, dintr-o lume fără timp.

Această lume clădită de artist în atelierul său, într-un limbaj plastic ce dozează înțelesuri arhaice cu înțelesuri noi, se relevă prin scene care prin narativul lor, prin mijloacele de expresie esentializate, îl fac pe Sorin Ilfoveanu inconfundabil.

Descoperiți pe simezele Annart o nouă serie de lucrări de maturitate ale maestrului a cărui energie creatoare este realimentată de o simbolistică ancestrală și o viziune profund personală asupra lumii!

O întoarcere la origini, în locul începuturilor sale, într-un univers al timpului etern.

Expoziția este deschisă pentru public, cu intrare liberă, în perioada 30 martie – 11 mai 2023, de marți până vineri, între orele 13 – 19 și sâmbăta între orele 11 – 16.  

Galeria AnnArt a fost fondată în 2011, din dorinţa de a spori vizibilitatea artei contemporane în România şi pentru a sprijini artiştii în consolidarea unor cote de piaţă autentice în ţară şi în străînătate. Portofoliul galeriei reuneşte deopotrivă nume sonore de artişti consacraţi precum Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Vladimir Şetran, Paul Neagu, Francisc Chiuariu, Gheorghe Fikl, Dorin Creţu, Florica Prevenda, Mircea Roman, sau Virgil Scripcariu dar şi tineri artişti emergenţi precum Constantin Rusu, Andreea Albani,  Ioana Nicoară, Andrei Mateescu, Maia Ştefana Oprea, Ioana Pioaru,  Matei Avramescu sau Andrei Tudoran.  Galeria, împreună cu Fundaţia AnnArt, publică o serie de cataloage critice despre opera artiştilor din portofoliu şi acordă anual un premiu destinat tinerilor artişti, desfăşoară un program de educaţie de artă pentru tineri şi face lobby pentru prezenţa artei în spaţiul public prin programul Arta la Verde. Situată pe strada Andrei Mureșanu nr. 1, galeria se află la parterul cu mică grădină al unei clădiri din anii 1920.